• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadmeno obraćanje Švajcarca - "Vidimo se u osmini finala!"

Autor Dragan Šutvić

Dok je Murat Jakin govorio mirnim tonom, mladi defanzivac Manuel Akanđi se u jednom trenutku malo i zanio i njegove izjave će tek biti citirane ako Srbija izbaci Švajcarsku. /od reportera MONDA Milutina Vujičića iz Katara/

 obraćanje švajcaraca prije utakmice protiv srbije  Izvor: Profimedia

Dok je selektor Švajcarske Murat Jakin pokušavao da "spusti loptu" uoči meča sa Srbijom (petak, 20.00) i umjerenim tonom je govorio o utakmici koja direktno odlučuje o putniku u osminu finala Svjetskog prvenstva, jedan od njegovih najboljih fudbalera Manuel Akanđi bio je znatno raspoloženiji za "jače" izjave na konferenciji za medije. Na pitanje da li je spreman da pošalje poruku svojim saigračima Portugalcima (Silva, Kanselo i Dijaš) koji već čekaju drugoplasiranog iz grupe "G" u osmini finala, prvo se nasmijao, a onda...

"Spreman sam da kažem da ih čekam u osmini finala", rekao je Akanđi, a vjerovatno na sufliranje portparola nešto kasnije na slično pitanje "ublažio" odgovor: "Pričao sam sa Portugalcima da će možda biti ovog meča, oni su puni samopouzdanja da će pobijediti, a ja sam im rekao da neće biti tako... Ali, prvo da se fokusiramo na sutrašnji meč".

Akanđi je u više navrata istakao da će Portugal igrati ofanzivno, i pokušati da dođe do sva tri boda, kao i Srbija, ali dodaje da mu je svejedno ko će igrati u napadu "orlova" - Vlahović ili Mitrović, možda i obojica.

"Nije me briga ko će igrati u napadu, obojica će igrati i igraju za dobre klubove, ne želim da biram. Biću spreman za obojicu i probaću da odigram najbolje što mogu", rekao je Akanđi, koji je takođe dodao da ga nikakve političke konotacije uoči meča sa Srbijom ne zanimaju, što je potvrdio i njegov selektor Murat Jakin.

"Od aprila, Fudbalska federacija Švajcarske se dogovorila da priča samo o sportu. To se odnosi i na igrače i oni će poštovati protivnika, ostalo ne zavisi od nas", dodao je selektor.

Što se tiče povrijeđenih igrača, prema Jakinovim riječima - svi će biti spremni za Srbiju. Džerdan Šaćiri i Noa Okafor su trenirali, dok su Jan Zomer i Niko Elvedi "imali burnu noć" zbog povrede, međutim i oni će biti biti na raspolaganju selektoru za meč koji će "biti drugačiji nego protiv Brazila i Kameruna.

"Znamo dobro sve o situaciji, možemo da reagujemo i sa tri napadača, ofanzivna krila... Neće biti iznenađenja, hoćemo da dominiramo, na ostalo ne možemo da utičemo", zaključio je Jakin.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC