• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj velike karijere: Pamtimo ga po brodolomu Crvene zvezde i plasmanu na Mundijal!

Autor Dragan Šutvić

Sjajni napadač iz Perua Džeferson Farfan odlučio je da završi svoju bogatu fudbalsku karijeru.

 džeferson farfan završio karijeru  Izvor: Profimedia

Još jedan fudbalski majstor je odlučio da završi karijeru - Džeferson Farfan (38) okačio je i zvanično "kopačke o klin". Emotivnim video snimkom na Instagramu Farfan je napravio retrospektivu svoje karijere, uz to je imao i riječi koje najbolje opisuju šta mu je fudbal značio:

"Nakon toliko radosti i ispunjenja najvećih snova, došlo je vrijeme da se oprostim od lopte i završim ovu prelijepu etapu u svom životu" , napisao je doskorašnji napadač Alianze iz Lime.

Farfan je karijeru počeo u rodnoj Limi i to baš u Alianci, nakon sjajnih partija i pregršt golova u njihovom dresu, preselio se na "Stari kontinent".

Prvi klub u Evropi bio mu je PSV, a iz dresa Filipsovaca ga se sjećaju i navijači Crvene zvezde, protiv koje je igrao u sezoni 2004/2005 u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona. Nakon velike pobjede crveno-bijelih (3:2) na "Marakani" PSV je razbio beogradski tim 5:0 u Holandiji, a Farfan je u tom meču ušao u igru umjesto Andrea Ojera.

Nakon PSV-a prešao je u Šalke gde je proveo sedam godina, odigrao preko 170 duela i postao legenda kluba iz Gelzenkirhena. 

Još je igrao u Al Džaziri, Lokomotivi iz Moskve, da bi krug upravo zatvorio u svojoj Alianci.

Za reprezentaciju Perua je igrao skoro 20 godina pošto je debitovao još 2003. godine. Sakupio je 102 nastupa i postigao 27 golova što ga čini drugim najbolji golgeterom u istoriji Perua. Nije krio da je plasman sa njegovom selekcijom najveći uspjeh u karijeri:

"Rekao bih da je plasman na Svjetsko prvenstvo za mene najposebniji trenutak u mojoj karijeri. Osjećam se blagosloveno zbog toga", tako je pričao medijima u svojoj zemlji 2021. godine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC