• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS odredio osvajače "Zlatne lopte" za 2022. godinu: Evo kome idu nagrade, da li ste iznenađeni?

Autor Milutin Vujičić

Odlučeno je ko su dobitnici "Zlatnih lopti" FSS za godinu na izmaku. Da li se slažete sa ovom odlukom?

 Dobitnici Zlatnih lopti Fudbalskog saveza Srbije Izvor: MN PRESS

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) usvojiće na današnjoj sjednici izveštaj sportskog direktora Stevana Stojanovića o radu Dragana Stojkovića, a potom potvrditi i da je Piksi srpski trener godine. "Sportski žurnal" prenosi da će Stojković i ove godine dobiti nagradu "Zlatna lopta", koju FSS tradicionalno dodjeljuje najboljem srpskom treneru, što će u njegovom slučaju biti rekordni treći put da dobija priznanje.

Prethodno, Piksi je ovu nagradu dobio 2016. godine dok je bio trener Guangdžoua, dok je bio laureat i prošle godine poslije plasmana Srbije na Svjetsko prvenstvo. S trećom nagradom u svojim rukama, postaće i rekorder jer je do sada bio izjednačen sa Vladanom Milojevićem sa po dvije.

Piksi je sa Srbijom osvojio prvo mjesto u Ligi nacija i obezbijedio plasman u "A" diviziju, dok je nastup na Svjetskom prvenstvu ipak bio razočaravajući, međutim to nije pokvarilo i utisak Stručnog odbora koji dodjeljuje nagrade.

Osim njega, nagradu "Zlatna lopta" za igrača godine dobiće Aleksandar Mitrović, kome je ovo druga nagrada, odnosno fudbalerka Jovana Damjanović koja je takođe obilježila 2022.

Za razliku od prethodnih godina, ceremonija dodjele pehara neće biti posljednjih dana decembra, nego je najavljena tek za februar, do kada bi FSS trebalo da dobije i novo rukovodstvo pošto zakazani izbori u novembru na kraju nisu održani. Sve je prolongirano nakon Svjetskog prvenstva.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC