• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin je "Grobar" do koske, ali odbio je Humsku ovog ljeta: "I bio sam u pravu"

Autor Haris Krhalić

Aleksandar Vuković objasnio je Poljacima sve o rivalstvu Crvene zvezde i Partizana, kluba koji je zamalo preuzeo ovog ljeta.

 Aleksandar Vuković o Partizanu Izvor: Profimedia/MATEUSZ SLODKOWSKI / CYFRASPORT

Banjalučanin Aleksandar Vuković spominjao se kao nasljednik Aleksandra Stanojevića na klupi Partizana ovog ljeta. Međutim, na kraju je rekao "ne" i klub se odlučio za Iliju Stolicu, da bi nakon njegove smene izabrali Gordana Petrića, pošto je Vuković i dalje čekao ponudu iz Poljske u kojoj se fudbalski i trenerski afirmisao. Na kraju je preuzeo Pjast Glivice i pokušaće da spasi sezonu ovom klubu, a izvjesno je da će se jednog dana vratiti i u Humsku u kojoj je sve počelo.

"Partizan ili Zvezda? To je jedan od najvažnijih životnih izbora", ispričao je Vuković u intervjuu za poljski sajt "Weszlo" i potvrdio da je imao ponudu Partizana na stolu i objasnio zašto ju je odbio.

"Prevagnuli su emotivni razlozi. Partizan mi je toliko bitan da nisam mogao da odem tamo i doživim poraz. Nisam želio da budem dio nečeg što bi mi donijelo veliku promjenu i brzu finansijsku dobit, a istovremeno je garantovalo brz otkaz treneru koji bi preuzeo Partizan u tom momentu. Osjetio sam bih bio osuđen na neuspjeh i ništa više. Kada je sezona počela, sve se ispostavilo tačnim. Ekspresno je došlo do smjene trenera. Ne znam čak ni da li će biti jedina ove sezone", rekao je Vuković koji dobro zna za prilike u srpskom fudbalu gdje se treneri smijenjuju kao na traci.

Vuković dodaje da je iz svih uglova zagledao ponudu i nije mogao da je prihvati, iako ga je "zvao najveći klub koji je mogao", ali za sada je morao da zaboravi na to.

"Emotivni dio mi je važan, iako sam svjestan da mi je sada možda voz zauvijek prošao, da mi je to bila prva i posljednja prilika da ostvarim svoj san. S druge strane, da li bih ostvario san kada bih se od starta čisto držao za slamku iznad garantovanog neuspjeha? Znao sam šta se dešava u klubu", poručio je Vuković.

Izvor: MN PRESS

Mladi trener iz Banja Luke, koji je 1998. godine debitovao u Partizanu, imao je skromnu karijeru u Srbiji, ali se u Poljskoj ostvario. Nosio je dres Legije u dva mandata, potom i Korone, dok je igrao i u Grčkoj. U više navrata preuzimao je "vruć krompir" u Varšavi i dva puta samostalno vodio Legiju, sa kojom se rastao u maju prošle godine. Razmatrao je povratak u Srbiju, ali je shvatio da nije pravi trenutak i zato će Partizanu nastaviti da pruža podršku sa tribina.

"Daleko sam od nekih konflikata zbog toga što neko voli druge boje, ne mrzim ljude koji misle drugačije. Radikalizam i otpisivanje ljudi koji navijaju za Zvezdu ne idu uz mene. Neki moji bliski prijatelji su veliki navijači crveno-belih i šalimo se na tu temu. Ali, nema prostora za šale kada pričamo o tome šta simboliše Zvezda i šta predstavlja Partizan. Moju poziciju branim strastveno. I to tako činim da ponekad dođe na ivicu šovinizma. Pitaju me tad kako mogu da ne navijam za srpski klub. A, ja kada me pitaju za koga navijam često kažem: 'Za Partizan i sve Zvezdine protivnike'. Iz tog ugla, mogu da razumem kada navijač Visle ne podržava Krakoviju na utakmici protiv nekog nemačkog kluba. I obrnuto. Za neke je to neobjašnivo, a za mene potpuno normalna stvar", zaključio je Vuković u razgovoru za "Weszlo", prenosi "Mozzart Sport".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC