• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peleov sin ima mračnu prošlost! Trebalo da naslijedi čuvenog oca, završio u zatvoru - dobio 33 godine robije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako je uspio da ostavi trag u profesionalnom fudbalu kao golman Santosa, Edinjo je mnogo poznatiji zbog svojih problema sa zakonom.

 Mračna prošlost Peleovog sina Izvor: Instagram/01edinhod/printscreen

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Brazilac Pele, bio je impresivna figura. Čitav svijet znao je za njegovo umijeće sa loptom, tri osvojena Mundijala i sasvim opravdano ubrajanje među najveće fudbalere ikada kad god se ta tema pokrene. Ali, kako to obično ide kod velikih umjetnika, svako od njih ima i svoju čudniju stranu. Pele je u privatnom životu imao tri braka i čak sedmoro djece od kojih su neka bila iz afera o kojima je rijetko govorio. Jedan od njegovih nasljednika posebno je problematičan, zbog 33 godine zatvora!

Nekadašnji brazilski golman Edinjo (52) je sin Pelea iz prvog braka brazilskog velemajstora. Svojevremeno je Edinjo bio veoma talentovan golman, ali se na kraju ispostavilo da neće uspjeti da dotakne ni tragove karijere kakvu je imala najveća legenda fudbala u Brazilu. Umjesto toga, sin čuvenog fudbalera postao je prepoznatljiv širom svijeta zbog nevjerovatne zatvorske kazne koju je dobio. Ovo je Edinjo.

Aktuelni trener brazilskog drugoligaša Londrine i bivši čuvar mreže Santosa - u kojem je Pele proveo najveći dio karijere - uhapšen je 2005. godine. Optužen je za trgovinu drogom i pranje novca, a Edinjo je odmah zatražio da tokom sudskog postupka ne bude u pritvoru. Ipak, nije uspio da se izbori i dokaže nevinosti pred sudom - nakon devet godina postupka dobio je kaznu od čak 33 godine!

Peleov sin je planirao trenersku karijeru, ali je poslije ove kazne život mogao da mu bude uništen. On je na sve načine pokušavao da obori presudu i raznim žalbama sebi obezbijedi povoljnije uslove, pa između ostalog i da služi kaznu u "poluotvorenom" režimu. Na početku mu to nije uspjelo - prvo je žalbama kaznu skratio na 12 godina i 10 mjeseci, a tek kasnije uspio da se izbori i za drugačiji režim.

Zbog toga je mogao da započne trenersku karijeru, kao pomoćnik u Santosu, trener mlađih kategorija ili čak šef stručnog štaba u nekoliko brazilskih niželigaša. Tek 2017. godine počela je da teče zatvorska kazna za Peleovog sina, da bi dvije godine kasnije bio pušten na uslovnu. Sada može da vodi utakmice svog kluba, a u Londrini je prvo radio kao trener mladog tima, zatim prelazno rješenje na klupi seniorskog sastava, u 2023. godini biće i šef struke!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC