• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Radnika protiv "svojih": Ne želim govoriti o prolazu u polufinale Kupa BiH, ali daćemo maksimum!

Autor Haris Krhalić

Trener Radnika je za naš portal govorio o utakmici sa Čelikom, narednom protivniku u Kupu BiH, ali i dosadašnjem dijelu sezone u kojem je klub iz Bijeljine bio pred gašenjem.

 Velibor Đurić o utakmicama sa Zrinjskim Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine su prije dva dana, u okviru osmine finala Kupa BiH, savladali ekipu Čelika i izborili prolaz u narednu fazu takmičenja.

Pitanje pobjednika riješeno je tek nakon izvođenja jedanaesteraca, nakon što je regularnih 90 minuta odigrano bez golova.
Pred više od 7000 navijača na Bilinom polju, tim iz Zenice je pokazao da se radi o ozbiljnoj ekipi, ali su na kraju Bijeljinci ipak srušili Čelikove snove o plasmanu u četvrtinu finala Kupa BiH.

Trener Radnika Velibor Đurić je za Mondo govorio o toj utakmici koja je, prema njegovim riječima, bila jako teška.

"Čelik jeste trećeligaš, ali svi znamo ko je on i šta predstavlja u našem fudbalu. Sama činjenica da su izbacili Sarajevo i GOŠK iz Gabele kolo prije tog, naš trijumf dodatno dobija na težini. Utakmica nije bila nimalo laka, a na kraju smo uz malo znanja i sreće prošli nakon penala – po meni zasluženo", rekao je Đurić za Mondo pa dodao:

"Sigurno da Čelik ima ekipu koja bi mogla igrati u Prvoj ligi FBiH, možda se ne bi borili za vrh, ali svakako bi bili negdje na sredini tabele".

Danas je održan žrijeb četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a Radnik nije imao sreće, s obzirom da će Bijeljinci odmjeriti snage sa vodećom ekipom m:tel Premijer lige BiH, mostarskim Zrinjskim.

Đurić u dresu Zrinjskog

Velibor Đurić je za Zrinjski odigrao 202 zvanične utakmice te je sa "plemićima" dva puta osvojio Premijer ligu BiH (2009. i 2014. godine).

"Ja sam gore ( op.a u Zrinjskom) kao igrač proveo šest i po godina i jednostavno Zrinjski je favorit. Ne želim uopšte govoriti o prolazu u polufinale Kupa BiH. Ono što mogu potvrditi je da ćemo se potruditi da damo svoj maksimum u prvoj utakmice, a poslije o tom-potom", dodaje Đurić.

Uspjeh koji je tim iz Bijeljine postigao ove sezone još više dobija na težini s obzirom da je klub prije samo nekoliko mjeseci bio pred gašenjem.

"Mi koji smo tu u klubu i koji smo svjedočili tome znamo da je bilo upitno i samo odigravanje. Naše ambicije su bile da izbjegnemo borbu za opstanak. Dobrim pristupom i odnosom, nakon prvog dijela sezone u Prvoj ligi RS zauzimamo sasvim zadovoljavajuće sedmo mjesto. Sada smo opet ostali bez osam-devet igrača, a doveli smo samo četiri. Jedna lijepa priča je iza nas iako ja znam da to nije renome Radnika, ali o nečemu ozbiljnijem možemo pričati tek od ljeta. Sve u svemu jedna prolazna ocjena s obzirom to da sam pojedine treninge vodio sa tri igrača i da smo u sezonu ušli bez ikakvih priprema. Na kraju eto ipak korektna sezona.", zaključio je trener Radnika.

Fudbalere Radnika, nakon prve utakmice u kupu sa Zrinjskim (01.03), očekuje i nastavak sezone u Prvoj ligi RS, a u prvoj utakmici proljećnog dijela na svom terenu će dočekati ekipu Famosa. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC