• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta bih donio iz Šahtjora u Partizan? Vlasnika! Prvo obraćanje Igora Duljaja: Imam osjećaj kao one devedesete...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Igor Duljaj se obratio po dolasku u Partizan i poručio da ima isti osjećaj kao kada je kao mladi fudbaler došao u Humsku.

 Igor Duljaj bi u Partizan doveo vlasnika Izvor: MN PRESS

Partizan je prihvatio ostavku Gordana Petrića i odmah poslije neočekivanog remija sa kragujevačkim Radničkim (1:1) promovisao novog šefa stručnog štaba. To je Igor Duljaj, igračka legenda Partizana, koji seda na "užarenu" klupu i već za 70-ak sati ga očekuje "vječiti" derbi. Ove sezone je vodio Teleoptik, prethodno je sarađivao i sa Savom Miloševićem i Aleksandrom Stanojevićem na klupi Partizana, dok ima iskustvo i iz Šahtjora.

U razgovoru za Partizanovu televiziju, zna i šta bi "preuzeo" iz ukrajinskog kluba: "Šta bih prenio? Vlasnika kluba. Sve sam rekao time...", rekao je Igor Duljaj misleći naravno na bogatog Rinata Ahmetova koji je od Šahtjora napravio giganta u Ukrajini.

Duljaj je kazao da ga je poziv sportskog direktora Ivice Kralja zatekao dok je sa kumom u Topoli pio kafu. Odmah je poslije toga pozvao Gordana Petrića i odlučio da prihvati da preuzme voljeni klub: "Poslije poziva koji sam dobio, naravno da sam prvo nazvao Petrića. Nema boljeg čovjeka od njega, trener koji je u nezgodnom trenutku preuzeo klub i njega sam prvo nazvao", rekao je Duljaj i otkrio da mu ovo nije prvi poziv koji je dobio iz Humske, a sada je odlučilo srce.

"Imam isti osjećaj kao kada sam devedesete godine u Topoli igrao za domaći tim jer im je falio igrač. Poslije toga su pitali čiji je ovaj mali, kažu 'od pekara sin' i našli su me iz Partizana. I odmah sam došao na trening. Isti taj osjećaj sada imam. Voliš, imam veliku tremu, tako je bilo i kada sam došao u Beograd. Vidite stadion i srce počne da udara...", kazao je Duljaj koji je dodao da i dalje pamti riječi pokojnog oca koji mu je rekao da će svakako ustajati u pet ujutru - bilo da bude fudbaler ili pekar.

Novi trener Partizana je dodao da ne traži vojničku disciplinu od svojih igrača, nego da donesu poštovanje koje nose svakako od kuće. Očekuje red i disciplinu kao bazu, a sve ostalo - poput Lige šampiona - je daleko.

"Moramo da budemo iskreni, ne može mnogo toga da se uradi u narednih 36 sati. Još se nisam ni vidio sa ekipom, ali bio sam tu po povratku iz Ukrajine, vidio sam kako se igrači ponašaju. Većinu poznajem i nekada možete da djeluje šok terapija, nekada ne. Jednostavno, malo je vremena, ali ne tražim alibi. Stanje na tabeli pokazuje da je Zvezda lider i nema pravo ko da joj prijeti. Mi idemo iz dana u dan i sve što je u mojoj moći ću da učinim da se napravi plan", zaključio je u prvom obraćanju Igor Duljaj.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC