• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČUVENI FUDBALER UPOREDIO BRITANIJU SA NACISTIČKOM NJEMAČKOM! BBC probao da ga zabrani - a onda je izbila pobuna

Autor Nikola Lalović

Geri Lineker nije htio da ćuti, zato ga je BBC "ukinuo". Ali nisu očekivali ono što se potom desilo...

 Geri Lineker uporedio Veliku Britaniju sa nacističkom Njemačkom Izvor: Youtube/BT Sport

Ogroman skandal izbio je na BBC-u jer je Geri Lineker izrazio svoje mišljenje koje se ne tiče samo fudbala. Nekadašnji proslavljeni napadač reprezentacije Engleske jedan je od najpoznatijih i najkvalitetnijih fudbalskih analitičara u Britaniji, a BBC ga je suspendovao zbog njegovih tvitova o izbjegličkom pitanju! 

Velika Britanija je izašla iz Evropske unije, a otkako je to slučaj ova nekadašnja kolonijalna imperija koja je počinila nebrojene zločine prema stanovništvu svojih kolonija odbija da primi izbjeglice iz raznih ugroženih dijelova svijeta. Vlada premijera Rišija Sunaka je riješila da još više smanji upliv izbjeglica i zvanični tviter nalog njegovog kabineta je na tviter postovao vidio na kome navode da je "bilo dosta" i da "moraju da zaustave brodove" sa izbjeglicama. Lineker nije ostao nijem na to.

"Bože gospode, ovo je i više nego užasno. Ne postoji preveliki upliv izbjeglica. Mi primamo mnogo manje izbjeglica nego ostale velike evropske zemlje. Ovo je nevjerovatno okrutna politika uperena ka najugroženijim ljudima i rečnik koji se protiv njih koristi nije drugačiji od onog koji se koristio u Njemačkoj tridesetih godina. I onda moji komentari nisu u redu?", napisao je Lineker i odmah je sklonjen sa BBC-a.

Ipak vjerovatno u ovoj kući nisu očekivali da im i ostali voditelji popularne emisije "Meč dana" otkažu poslušnost. Takođe nekadašnji napadači reprezentacije Engleske Jan Rajt i Alan Širer su se iz solidarnosti sa Linekerom povukli i BBC je morao da izda šturo objašnjenje da će emisija sada imati više fudbala, a manje komentara i analize.

Državna sekretarka Suela Brejvman je istakla da su Linekerovi komentari "uvredljivi", a BBC je javno naglasio da Lineker neće biti ponovo dio njihove emisije dok se ne usaglasi sa ovom medijskom kućom oko načina korišćenja svojih profila na društvenim mrežama. 

"BBC je imao ozbiljne razgovore sa Gerijem i njegovim timom u prethodnim danima,. Rekli smo da smo procijenili da su njegovi nedavni istupi na društvenim mrežama prekršili naša pravila. BBC je odlučio da će on prestati da bude komentator u emisiji dok se ne dogovorimo oko njegovog budućeg korišćenja društvenih mreža. Kada je komentarisanje fudbala u pitanju Geri je bez premca. Nikada nismo rekli Geriju da ne bi smio da ističe svoja mišljenja, ali smo mu rekli da ne smije da zauzima strane u političkim pitanjima i problemima", naglašeno je iz BBC-a. 

Brojni analitičari i bivši igrači poput Džermejna Dženasa, Majke Ričardsa, nekadašnje reprezentativke Engleske Aleks Skot su takođe istakli da više neće učestvovati u emsiiji do povratka Linekera u studio, a sam Lineker je istakao da nikada u životu nije dobio toliko poruka podrške kao ovih dana.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC