• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC KONAČNO SLAVIO NA PENALE! Jovo Lukić prekinuo petomjesečni golgeterski post - Banjalučani u četvrtfinalu Kupa RS!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac kao gost savladao Sutjesku u Foči u osmini finala Kupa Republike Srpske "Dr Milan Jelić".

 Jovo Lukić postigao gol nakon pet mjeseci, Borac u četvrtfinalu Kupa RS Izvor: Promo/FK Borac/Nikola Kulaga

Banjalučki Borac plasirao se u četvrtfinale Kupa Republike Srpske, pobjedom protiv Sutjeske u Foči, tek nakon penala.

Regularnih 90 minuta na Gradskom stadionu pokraj Ćehotine okončano je bez pobjednika - 1:1 (0:0), a u penal lutriji bolje su se snašli gosti, te tako konačno prekinuli crni niz kada su u pitanju jedanaesterci.

Ove sezone Banjalučani su već eliminisani iz Evrope od Toršavna, a onda i u Kupu BiH od Rudar Prijedora, da bi konačno, u trećem pokušaju, poslije udaraca sa "kreča" izašli kao pobjednici. Prethodno su Borčeve selekcije od 2020. godine nanizale čak sedam uzastopnih mečeva na kojima nisu uspjeli da slave na penale.

SUTJESKA - BORAC 1:1 (0:0) penali 7:8
/Mihajlović 46 - Lukić 64/

U prvom poluvremenu mreže se nisu tresle, a onda su domaći stigli do vođstva već u prvom minutu nastavka. Nakon kornera, lopte se dokopao Bojan Mihajlović i pogodio za prednost Fočaka.

Slavlje domaćih potrajalo je dvadesetak minuta, a onda je Jovo Lukić donio svom timu izjednačenje, postigavši peti gol ove sezone u Kupu RS. Prethodno je napadač "crveno-plavih" pogodio stativu, lopta mu se ponovo odbila, a drugu priliku nije propustio.

Napadača Borca neće gol u m:tel Premijer ligi BiH, ali zato je u kup takmičenju najbolji strijelac. Prethodno je u šesnaestini finala "spakovao" četiri gola niželigašu Skugriću, u više nego ubjedljivoj pobjedi Banjalučana 9:0. Ipak, to je bilo još u septembru prošle godine, da bi posljednji gol u zvaničnoj utakmici postigao nepun mjesec dana kasnije, u oktobru 2022, u pobjedi 3:1 protiv Krupe u šesnaestini finala Kupa BiH.

Do isteka 90. minuta rezultat se nije mijenjao, pa su penali odlučili putnika u narednu rundu takmičenja. Tamo su se bolje snašli Banjalučani i izborili plasman u četvrtfinale. Odlučujući gol postigao je mladi Milijan Kovačević.

Podsjetimo, osim borbe za plasman u četvrtfinale, današnji susret imao je i humanitarni karakter. Naime, sav prihod od prodatih ulaznica namijenjen je za izgradnju spomen-krsta poginulim borcima Vojske Republike Srpske iz fočanskog naselja Prevrać, koji će biti izgrađen na brdu Dub. Krst će biti visok oko 15 metara, a zajedno će ga, na zemljištu koje je poklonila opština, graditi mjesna zajednica Dušanovo i Organizacija porodica poginulih boraca.

U četvrtfinalu Kupa Republike Srpske "Dr Milan Jelić" Borac će igrati protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva, a termin će biti određen naknadno. 

POLUFINALE

Pobjednik duela Slavije i Borca plasiraće se u polufinale, gdje su odranije plasman izborili Laktaši, Zvijezda 09 i branilac trofeja Krupa.

Najtrofejniji tim u najmasovnijem i najstarijem takmičenju Srpske je bijeljinski Radnik sa sedam pehara. Borac je na drugom mjestu sa pet, a na trofej u Kupu Republike Srpske čeka više od decenije. Banjalučani su se posljednji put radovali 2012. godine, kada su na penale savladali Slobodu u Mrkonjić Gradu.

SUTJESKA: Pajević, Jolović (79. Gagović), V. Ivanović, Radović (79. Rašević), Mojović, Milutinović, Mihajlović, Obrenović, Dačević, Ateljević, Ristović (57. Stanojević). Trener: Miljan Radanović.

BORAC: Pavlović, Pejović, Cvijanović, Pišek (46. Predragović), Lukić (75. Mrkaić), Lagundžić, Blagaić (82. Moconja), Milojević, Tatar, Kovačević, Piščević (75. Vojnović). Trener: Vinko Marinović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC