• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedanaest promjena trenera u PL BiH ove sezone: Tri kluba nisu mijenjala trenera - sve počelo sa Lalatovićem

Autor Haris Krhalić

Imenovanje nasljednika Gorana Granića na klupi Posušja biće 11. promjena trenera ove sezone u Premijer ligi BiH!

 Sve promjene trenera u Premijer ligi BiH sezona 2022/23 Izvor: Mondo/Slaven Petković

Pred reprezentativnu pauzu tim sa Mokrog Doca odlučio se za trenersku promjenu i Goran Granić neće više biti trener prvog tima.

Ekipa Posušja se na ovakav potez odlučila nakon serije lošijih rezultata u posljednje vrijeme, a u posljednjih pet utakmica tim sa Mokrog Doca doživio je četiri poraza i odigrao jednu neriješenu utakmicu.

Ovo je 11. promjena trenera u Premijer ligi BiH u ovoj sezoni.

Možda će vas zanimati

"Sezonu otkaza" je otvorio bivši trener Borca Nenad Lalatović već u sedmom kolu prvenstva. Kap koja je prelila času bio je poraz Banjalučana od Leotara, a Lalatovića je na klupi crveno-plavih naslijedio Vinko Marinković.

Nakon Borca sljedeći klub koji je promijenio trenera bio je upravo Leotar. Marka Vidojevića na čelu stručnog štaba naslijedio je Marko Maksimović.

Goran Granić je bio “akter” i treće smjene trenera ove sezone u PL BiH kada je na klupi Posušja naslijedio Ferdu Milina.

Nakon šokantne eliminacije Sarajeva od zeničkog Čelika “ceh” je platio Feđa Dudić kojeg je na klupi privremeno naslijedio Emir Obuća.

Zdravstveni problem Dragana Jovića primorali su ovog trenera da podnese ostavku na mjestu šefa stručnog štaba Tuzla sitija, a na njegovu poziciju stigao je Milenko Bošnjaković.

Krajem novembra i Velež je ostao bez trenera. Amar Osim je nakon samo 21 utakmice napustio mostarski klub, a za njegovog nasljednika imenovan je Nedim Jusufbegović.

Drugi mostarski klub je samo dan kasnije takođe promijenio trenera. Sergej Jakirović napustio je “plemiće” i preuzeo ekipu Rijeke, dok ga je na kormilu kluba zamijenio Krunoslav Rendulić.

Nakon toga Sarajevo je dovelo novog trenera. Mirza Varešanović je “preuzeo trenersku palicu” od pomenutog Obuće, koji je imenovan za pomoćnog trenera.

Prvi dio sezone ekipu Igmana iz Konjica sa klupe je predvodio mladi Adnan Elezović, a njega je na poziciji glavnogh trenera zamijenio Husref Musemić. Elezović je ostao u stručnom štabu ovog kluba.

Posljednji trener, prije Granića, koji je “digao sidro” bio je doskorašnji trener Slobode Adnan Jahić koji je nakon pobjede nad Leotarom, iznenadio sve podnošenjem ostavke. Njegov nasljednik je danas i zvanično predstavljen, a biće to nekadašnji fudbaler Bajern Minhena Danijel Pranjić.

Jedina tri kluba koja nisu promijenila trenera ove sezone su Željezničar, Široki Brijeg i Sloga iz Doboja.

S obzirom da je do kraja sezone ostalo još mnogo utakmica, ne bi bilo iznenađenje da još par klubova odluči da promijeni trenera, a prvo ime na listi je ekipa Sarajeva.

Među navijačima “bordo” kluba vlada veliko nezadovoljstvo, a najvatrenije pristalice su u nekoliko navrata tražili odlazak Mirze Varešanovića sa čela tima sa Koševa. Ukoliko čelni ljudi poslušaju navijače biće to čak osma promjena trenera u "bordo" timu u posljednjih 18 mjeseci.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Zašto Lalatović ne pokuša sa karlingom, boćanjem ili nečim sličnim? Nije fuSbal za njega očigledno, samo pojedinačni sportovi i sam si sebi zaslužan, ali i kriv, a ne samo kmeeeee

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC