• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelorusi došli u Srbiju, a UEFA će ih izbaciti!? Čeferin dobio hitan zahtjev - "To je uvreda za ruske žrtve"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

UEFA bi mogla da izbaci reprezentaciju Bjelorusije iz kvalifikacija i nakon što one počnu.

 Bjelorusi došli u Srbiju, a UEFA će ih izbaciti!? Čeferin dobio hitan zahtjev - "To je uvreda za ruske žrtve" Izvor: Profimedia

Reprezentacija Bjelorusije u subotu će igrati protiv Švajcarske u Novom Sadu, na početku kvalifikacija za EURO, a veoma je moguće da te kvalifikacije uopšte ne odigra do kraja!

Prema informacijama njemačkih novinara, Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) odgovorila je na zahtjev parlamentaraca Evropske unije da isključi bjeloruske reprezentacije. Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin obećao je da će biti održana rasprava o tome. "Prema informacijama sportskih medija, moguće je i isključenje Bjelorusije", navedeno je.

U poruci Čeferinu, navedeno je da će to što je Bjelorusiji dozvoljeno da učestvuje u kvalifikacijama kasnije koristiti predsjednik te zemlje Aleksandar Lukašenko, zajedno sa svojim propagandnim timom, da bi dokazao da je priznat u međunarodnoj zajednici", navedeno je. "To bi bila uvreda žrtvama ruske agresije u Ukrajine", takođe je navedeno u pismu Čeferinu.

UEFA isprva nije reagovala na tu poruku, a Čeferin je ranije objašnjavao da ne postoji razlog da Bjelorusija bude izbačena. "Populistički je reći 'Izbacite ih sve'. Trenutno ne vidimo razlog da to uradimo. Ako se stvari promeijne, sigurno ćemo reagovati. Političari bi trebalo da poštuju naše moći donošenja odluka. Takođe, ni mi ne govorimo političarima i vladama šta bi trebalo da rade", rekao je Čeferin jednom prilikom za "Bild".

Zahtjev za izbacivanje Bjelorusije potpisalo je oko 100 evro-parlamentaraca od ukupno 700. Podsjetimo, UEFA je hitno reagovala na početku rata i odmah izbacila ruske selekcije iz takmičenja, dok je Bjelorusiji dopušteno da se takmiči, ali uz uslov da igra utakmice na neutralnom terenu. Ovog vikenda taj teren ponovo će biti u Novom Sadu, na stadionu "Karađorđe", gdje bi reprezentacija Bjelorusije mogla da odigra jedan od poslednjih zvaničnih mečeva prije suspenzije.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC