• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"OVO JE BRUKA SRPSKOG FUDBALA!" Novi skandal bukti zbog meča u Beogradu: Ovakve sudije uklonite trajno!

Autor Haris Krhalić

Sloboda je izgubila meč pokraj Studenjaka, a iz kluba su odmah vrlo oštro reagovali.

 Sloboda iz Užica se žalila na suđenje Izvor: Mozzart Bet Prva liga Srbije/Youtube

U Prvoj ligi Srbije je izbio novi skandal i to zbog meča Radnički Novi Beograd - Sloboda Užice. Užičani su se dan nakon poraza od 1:0 oglasili saopštenjem u kome su se žalili na suđenje na ovom meču. Naveli su da su i ranije imali razloga da se žale na arbitre, ali sada su istakli Nikolu Bikića. 

Naveli su da je njegovo suđenje bilo "beskrupulozno i tendenciozno", da je to "bruka srpskog fudbala". Naveli su poništeni gol Slobode kao problematičnu odluku i pozvali sve da pogledaju snimak utakmice. Saopštenje kluba iz Užica prenosimo u cjelosti. 

"GFK Sloboda se u dosadašnjem dijelu prvenstva Prve lige nije žalila na suđenje, iako smo imali elemenata za to. Na dešavanja tokom utakmice 28. kola, u Novom Beogradu, protiv domaćeg Radničkog ne možemo da ostanemo nijemi. 

Suđenje Nikole Bikića bilo je toliko beskrupulozno i tendenciono da slobodno možemo reći da predstavlja bruku srpskog fudbala. Svaki kontakt naših igrača sa protivničkim i njihovo simuliranje, sudija je okarakterisao kao prekršaj, a sa druge strane na očigledne prekršaje nad našim igračima nije reagovao. Ukazujemo na događaj koji je bio presudan i mogao da utiče na tok utakmice – drugi poništen gol Slobode u 20. minutu. Ovako izmišljen faul da bi se spriječilo vođstvo Slobode, sigurni smo, nije se odavno vidjelo i to ne samo na našim terenima, već i mnogo šire. Pozivamo ljubitelje fudbala da pogledaju pregled utakmice Radnički NB – Sloboda i u 20. sekundu snimka se uvjere u ove navode.

 Pored toga, sudija Bikić nije adekvatno ni sankcionisao ponašanje domaćih igrača, koji su se neprimjernim gestikulacijama obraćali navijačima i upravi GFK Sloboda. Naš klub neće biti zadovoljan ako sudijska organizacija kazni pomenutog sudiju sa nekoliko utakmica zabrane suđenja. U interesu srpskog fudbala, za čiji boljitak se stalno zalažemo, biće da se ovako nešto više nikad i nigdje ne ponovi.

Zato zahtjevamo da ovakve sudije budu trajno uklonjene iz našeg fudbala, jer ovdje nije u pitanju greška, već očigledna namjera. Naši igrači su vrijedno trenirali, borili se, nadigrali protivnika, ali zbog pojedinaca (koji bi trebalo da dele pravdu, a ne da rade ovo sto su radili) u vrlo bitnoj utakmici im nije omogućeno da daju gol (i odluka u vezi prvog poništenog gola Slobode je diskutabilna). Klub odaje priznanje našim igračima i stručnom stabu što su dostojanstvenim i primjerenim ponašanjem izdržali sudijsku nepravdu. Podsjećamo da je GFK Sloboda prva po broju gledalaca na domaćem terenu u Prvoj ligi i u vrhu u zemlji. Navijači dolaze da gledaju fudbal, da uzivaju u viteškoj i fer borbi očekujući da oni koji su to zaslužili odu u plej-of, baraž, u Super ligu. Ne dozvolimo da se zakulisnim igrama to pokvari", navodi se u saopštenju Slobode. 

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC