• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA MOŽE DA BUDE ŠAMPION PRIJE PLEJ-OFA! Prate se tri utakmice - crveno-belima odgovara pobjeda Partizana!

Autor Haris Krhalić

Ukoliko se poklope tri rezultata u 30. kolo Superlige, Crvena zvezda postaje šampion države prije plej-ofa!

 Zvezda može osigurati šampionsku titulu prije plej-ofa Izvor: MN Press/SofaScore/Screenshot

Ostalo je da se odigra još samo jedno kolo Superlige prije nego što se tabela podijeli na dva dijela, a 30. runda u elitnom rangu srpskog fudbala biće na programu između ponedjeljka i srijede. Na to su djelimično uticale i padavine koje su šokirale Srbiju početkom aprila, pa na nekim stadionima 29. kolo nije moglo da se odigra. Sada je sve u redu, znamo kada ćemo gledati rundu u kojoj ćemo možda dobiti šampiona.

Crvena zvezda je ubjedljivi lider na tabeli i u teoriji bi tim Miloša Milojevića mogao da stigne do titule prije nego što se tabela podijeli na plej-of i plej-aut. Za tako nešto potrebna je pobjeda crveno-bijelih u Beogradu protiv Radničkog 1923 iz Kragujevca, ali i još dva rezultata. Ukoliko bi se to desilo, crveno-bijeli bi potpuno rasterećeno ušli u doigravanje u kojem bi klub već mogao da počne sa pripremama za grupnu fazu Lige šampiona naredne jeseni...

Jasno je da ih u narednom periodu čekaju mnogobrojne promjene, pa bi što ranija "ovjera" titule bila izuzetno korisna za tim koji posljednjih godina dominira srpskim fudbalom. Od mandata Vladana Milojevića, preko Dejana Stankovića, pa do Miloša Milojevića crveno-bijeli redovno osvajaju šampionat, a posljednjih godina su najuspješniji tim i u Kupu Srbije.

Zvezdina situacija

Aktuelni šampioni Srbije, fudbaleri Crvene zvezde, nalaze se u idealnoj poziciji nakon 29. kola u Superligi. Trenutno imaju 79 osvojenih bodova - učinak od 25 pobjeda i četiri remija, a ukoliko na svom terenu pobijede Kragujevčane stižu i do 82 boda u ovoj fazi takmičenja. Bio bi to rezultat koji je najbližim pratiocima teško dostižan, a treba uzeti u obzir da crveno-bijeli imaju bolji međusobni skor od svih ostalih timova u ligi. 

Crvena zvezda će svoj meč igrati u ponedjeljak (18:00), dok se preostala dva meča bitan za plasman u vrhu tabele igraju dan kasnije pa će ostali timovi imati jasniju sliku o tome šta je potrebno da bi se šampionska trka nastavila. Mečeve koji će se igrati u utorak pratiće i navijači Crvene zvezde jer bi u zavisnosti od njihovog ishoda mogao da bude odlučen šampion.

TSC i Čukarički

Ukoliko bi Zvezda savladala Radnički iz Kragujevca, najviše pažnje bilo bi usmjereno ka timovima iz Bačke Topole i sa Banovog brda koji će morati da osvoje sva tri boda. Ekipa TSC-a u utorak putuje za Beograd i na krovu tržnog centra Stadion odmjeriće snage sa Voždovcem. Lazetićeva ekipa ima 59 osvojenih bodova i ukoliko ovaj meč dočeka sa zaostatkom od 23 boda moraće da pobijedi "Zmajeve" i unese neizvjesnost u tekuću sezonu domaćeg šampionata.

Slična je situacija i sa Čukaričkim. U malom gradskom derbiju "Brđani" će dočekati Partizan i da bi ostali u trci za titulu - u slučaju da Zvezda pobijedi dan ranije - biće im neophodna pobjeda nad timom iz Humske. To će biti izuzetno težak zadatak, posebno kada se ima u vidu da crno-bijelima gori pod nogama i da moraju da osvajaju bodove kako bi se domogli drugog mjesta i plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Partizan nema šanse?

Ali, u Humskoj moraju da misle i o još jednoj stvari. Ukoliko Zvezda pobijedi Radnički na stadionu "Rajko Mitić", za njih je titula izgubljena. Pobjeda na Banovom brdu donijela bi im 60. bod u sezoni, a Crvena zvezda bi sedam mečeva prije kraja šampionata imala čak 22 boda više. U tom slučaju bi crno-bijeli do kraja sezone igrali samo za prestiž - što manji zaostatak i drugo mjesto na tabeli, odnosno plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. 

Svakako, čeka nas zanimljiva runda u srpskom fudbalu. Možda i najzanimljivija u ovoj sezoni jer će se na mečevima u utorak dijeliti "startne pozicije " pred plej-of. Sa druge strane, ukoliko Zvezda pobijedi, a TSC i Čukarički ne osvoje sva tri boda, već u 30. kolu ćemo dobiti šampiona. Pogledajte kako izgleda tabela:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC