• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda otišla po Bahara i ostala u šoku! Zapelo u Izraelu - čula novi uslov i još nema dogovora, evo šta je problem!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda i Barak Bahar su postigli dogovor, ali sada problem pravi Makabi Haifa.

 Makabi traži od Crvene zvezde milion evra za Baraka Bahara Izvor: Profimedia

Crvena zvezda je postigla dogovor sa Barakom Baharom oko uslova i plate u utorak i očekivalo se da će u srijedu sve biti riješeno, međutim i dalje nije. Predstavnici srpskog šampiona otputovali su u srijedu u Izrael kako bi zaključili pregovore oko Bahara, ali došlo je do problema koji su za sada usporili ozvaničenje saradnje. Razlog nije trener Bahar, nego Makabi iz Haife koji je odlučio da "tvrdi pazar".

Izraelski portal "One" prenosi da su čelnici Crvene zvezde ostali zatečeni kada im je predsjednik Makabija saopštio da traži čak milion evra obeštećenje za svog trenera, što je skoro dvostruko više nego što su na "Marakani" očekivali da plate. Prema informacijama koje ima MONDO, Zvezda je bila spremna da plati 600.000 evra za Bahara i to sada komplikuje stvari.

Zbog toga su u Zvezdi odlučili da zatraže "tajm-aut" kako bi dobro razmislili o obeštećenju koje traži Makabi, tako da će se pregovori nastaviti i ovog četvrtka. Nadaju se naravno svi na "Marakani" da sada to neće biti nepremostiva prepreka i da Makabi neće ostati pri svome, dok naravno Izraelci vjeruju da će ubijediti crveno-bijele da kada su sve uslove prihvatili do sada - neće "zakerati" oko "samo" 400.000 evra.

Izvor: Profimedia

Situacija je jasna, Bahar ima ugovor do 2024. godine i ne može nigdje bez saglasnosti Makabija, što znači da bi Zvezda za čitav posao oko izraleskog trenera mogla da plati tri miliona evra. Izraelski mediji idu čak i korak dalje, pa zaključuju da bi obeštećenje i plata mogli da Zvezdu koštaju čak četiri miliona evra, što bi bila istorijska investicija.

"To nije nešto oko čega ne mogu da se dogovore. Nisu mali klubovi, vode ih pravi lavovi i oni zaključuju poslove", navodi izvor pomenutog izraelskog lista i dodaje da vjeruju da će dogovor na kraju biti postignut, samo ćemo vidjeti još na čije zadovoljstvo.

Podsjetimo, prethodno je Zvezda dogovorila sa Baharom platu od milion evra po sezoni (bez bonusa), a posljednji uslov koji su ispunili bili su njegovi pomoćnici bez kojih nije htio ni da mrdne iz Haife. U pitanju su pomoćni trener Gaj Sarfati, trener golmana Gaj Vajzinger i kondicioni trener Dror Šimšon.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC