• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti ide po titulu, a Haland je već ispisao istoriju: Oborio Širerov rekord, mislili smo da je to nemoguće

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Erling Holand je postigao pogodak u pobjedi Mančester sitija nad Vest Hemom i tako je oborio rekord Alana Širera i Endija Kola koji je stajao godinama!

 Erling Haland oborio rekord Premijer lige dao 35 golova Izvor: Profimedia

Mančester siti ništa ne prepušta slučaju! Nakon što su razbili Arsenal i pobijedili sa 4:1 u direktnoj borbi za prvo mjesto na tabeli fudbaleri Pepa Gvardiole savladali su Vest Hem sa 3:0 i tako napravili novi veliki korak ka šampionskoj tituli. 

Prvi gol na meču dao je Nejtan Ake u 50. minutu, a onda smo u 70. vidjeli istoriju. Nevjerovatni Erling Holand postigao je drugi gol na utakmici i tako oborio rekord Premijer lige koji je decenijama držao Alan Širer. Kada je lobom poslao loptu preko Lukasa Fabijanskog postigao je 35. gol i na pet utakmica do kraja je oborio rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni Premijer lige. 

Do sada su rekord držali Alan Širer i Enti Kol koji su postigli po 34 gola za sezonu, a sljedeći cilj Erlinga Holanda je jubilarni 40. gol u ligi. Apsolutni rekord u engleskoj prvoj ligi drži nekadašnji fudbaler Evertona Diksi Din koji je prije skoro jednog vijeka u sezoni 1927/1928 postigao čak 60 golova. 

Posao je za "građane" završio Fil Foden koji je ušao sa klupe i u 85.minutu je postigao pogodak za konačnoh 3:0. Mančester siti je ovom pobjedom stigao na 79 bodova, bod više od Arsenala, ali uz jednu odigranu utakmicu manje. Siti do kraja sezone osim titule u Premijer ligi juri i trofej Lige šampiona i sastaće se sa Real Madridom u polufinalu tog takmičenja. Takođe "građani" i dalje igraju FA Kup gdje će se u finalu sastati sa gradskim rivalom Mančester junajtedom. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC