• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debitovao kod Antića, ostao bez kose, ali još igra fudbal: Inijesta sa 39 godina ponovo mijenja klub

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Neočekivana odluka čuvenog španskog veznog fudbalera Andresa Inijeste.

 Andres Inijesta odlazi u MLS ligu Izvor: Profimedia/Naoki Nishimura/AFLO SPORT

Legendarni španski fudbaler Andres Inijesta uskoro će napuniti 39 godina, ali ne planira da batali fudbal. Mnogi su i zaboravili da se i dalje profesionalno bavi fudbalom od kada je otišao iz Barselone, a Inijesta se ne zaustavlja - nakon epizode u Japanu planira i novu u svojoj igračkoj karijeri. Prema informacijama koje stižu iz Španije, dogovorio je raskid ugovora sa Japancima šest mjeseci prije isteka ugovora (do kraja 2023. godine) i otvara novo poglavlje. 

Andres Iniesta planira da se preseli u Sjedinjene Američke Države i odluku je donio nekoliko dana prije 39. rođendana, a ostalo je još da se dogovore "sitne pojedinosti" prije nego što bude predstavljen u MLS.

Za sada se ime kluba za koji će nastupati drži u tajnosti, čak se spekuliše da pregovara sa više njih, a sve bi trebalo da se zna poslije meča koji će 6. juna Inijesta odigrati sa japanskim Kobeom protiv "svoje" Barselone. To će ujedno biti oproštaj od Japanaca, za koje nastupa od 2018. godine, nakon čega bi trebalo da objelodani ime novog kluba.

Inače, spekuliše se da za njega ima i ponuda sa Bliskog istoka, koje se bolje plaćaju, ali vidjećemo da li će ga to interesovati nakon što je praktično zaradio 100 miliona evra igrajući u Japanu u prethodnih pet godina.

Podsjetimo, Inijesta je jedan od najboljih veznih fudbalera svih vremena, a za Barselonu je debitovao prije više od dvije decenije. Bilo je to na meču protiv Klub Briža u Ligi šampiona kada ga je Radomir Antić poslao u igru. U međuvremenu je sa Barselonom osvojio sve što se osvojiti može "po nekoliko puta", a nakon 674 nastupa i 57 golova - otišao je u Japan.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC