• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sramni uslovi za rad sportskih novinara na stadionima u BiH: Bez stolova na Koševu, vode u toaletu, struje, interneta...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Udruženje sportskih novinara u Bosni i Hercegovini u saopštenju istaklo loše uslove u kojima rade.

 udruženje sportskih novinara BiH saopštenje loši uslovi rada Izvor: Anadolija/Mustafa Öztürk

Na našu mejl adresu stiglo je saopštenje Udruženja sportskih novinara BiH, koje je apostrofiralo loše uslove na bh. stadionima, koje onemogućavaju rad.

Saoopštenje s naslovom: "Sramni uslovi za rad sportskih novinara", prenosimo u cjelosti.

"Godinama unazad, formalnim i neformalnim putem, udruženje sportskih novinara u Bosni i Hercegovini traži od nadležnih organa Fudbalskog saveza BiH i klubova u našoj zemlji da osiguraju humane uslove za rad sportskih novinara. Povod za još jedan apel je vječiti derbi Sarajeva i Željezničara, odigran na stadionu koji nosi naziv Asima Ferhatovića Haseta i ima prefiks 'olimpijski'. Takav stadion, na zapadnoj tribini, nema gotovo nikakve uslove za rad novinara. Ne postoje radni stolovi, u toaletima nema vode i struje a prijeko neophodni internet za rad novinara je misaona imenica.

U trenutku kada, ne u razvijenoj Evropi nego u bliskom regionu sportski novinari imaju odlične uslove za rad, u Bosni i Hercegovini se novinari 2023. godine susreću sa problemima koji su imanentni najnerazvijenijim zemljama svijeta. Da budemo jasni, nehumani uslovi za rad novinara nisu prisutni samo na 'Olimpijskom' stadionu. Iako posljednjih godina kontinuirano ulažu u infrastrukturu, u FK Velež još uvijek nisu shvatili da novinarima moraju osigurati adekvatne uslove za rad. Da o manjim gradovima i stadionima u našoj zemlji ne govorimo.

Stoga, udruženje sportskih novinara u Bosni i Hercegovine zahtjeva od Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine hitnu reakciju koja će sportskim novinarima osigurati adekvatne uslove za rad na stadionima širom zemlje. Umjesto bjanko izdavanja licenci za takmičenje u Premijer ligi BiH, potrudite se da već nakon posljednjeg sudijskog zvižduka u 33. kolu Premijer lige krenete u akciju stvaranja uslova za rad sportskih novinara u BiH", navedeno je u saopštenju.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC