• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emotivna ispovijest svjetskog šampiona: U Barseloni kao u zatvoru, a htio sam samo dvije stvari!

Autor Dragan Šutvić

Prije pet godina je osvojio titulu na Mundijalu, a boravak u Španiji uopšte mu neće ostati u lijepom sjećanju.

 samjuel umtiti kritikovao barselonu Izvor: Profimedia

Francuski fudbaler i defanzivac Barselone Samjuel Umtiti mogao bi da podigne mnogo prašine jer je u intervjuu za italijanske medije govorio o "zatvoru" koji je živio kao igrač Barselone, iako sa tim klubom ima ugovor na još tri godine. Svojevremeno veliko pojačanje španskog tima iz redova Liona nije se najbolje snašlo u Kataloniji, a sada je otkrio dio razloga za takav razvoj situacije.

Kako kaže Francuz, želio je samo da bude poštovan i prihvaćen, a u španskom velikanu ni to nisu mogli da mu prirede. Zbog toga se osjećao kao u zatvoru - psihički je potpuno pao, nije želio da izlazi napolje, a imao je probleme i sa prijateljima koji su željeli da mu pomognu. Sve to je Umtiti ispričao iako je trenutno u Lećeu samo kako pozajmljeni igrač Barselone, u koju bi uskoro mogao da se vrati!

"U Barseloni sam proveo četiri godine u zatvoru, a jedino što sam želio je da budem poštovan i prihvaćen. To se desilo samo na početku, kad sam iz Liona stigao u Španiju i igrao na visokom nivou. Poslije toga sam počeo da osjećam da mi ne vjeruju, osjećao sam se loše zbog toga, pošto sam shvatio da mi niko više ne vjeruje", poverio se Umtiti medijima na Apeninima i nastavio:

"Ne znam da li je u pitanju bila depresija, ali je svakako bilo komplikovano na svim nivoima. Zatvarao sam se u sebe, odbijao prisustvo ljudi. Sjećam se perioda kad ni kuću nisam želio da napustim. Prijatelji su me savjetovali da bi najbolje bilo da izađem i razbistrim misli, ali sam ih odbijao i želio da budem sam."

Ugovorom je vezan za Barselonu do ljeta 2026, međutim, sve glasnije se priča da bi na nagovor Aleksandra Lakazeta mogao nazad u Lion.

"Prije nekog vremena, moj prijatelj Lakazet je došao da me poseti na stadionu Vi del Mare. Pomislili smo da bi bilo dobro da odigramo još koju sezonu zajedno, prije nego što se penzioniše. Mada, sad mislim samo o tome kako da pomognem Lečeu da se spase“, dodao je Samjuel Umtiti.

U dosadašnjoj karijeri Umtiti je nosio dres Liona, Barselona i Lećea za koji trenutno nastupa na pozajmici. Godinama je reprezentativac Francuske i u dresu nacionalnog tima odigrao je 31 meč, uz četiri postignuta gola. Svojevremeno je bio dio tima koji je na Mundijalu u Rusiji osvojio svjetsku titulu, a šampion svijeta bio je i 2013. godine sa reprezentacijom do 20 godina.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC