• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokantni detalji iz istrage - fudbaler se kladio protiv svojih timova!

Autor Dragan Šutvić

Napadač Brentforda Ajvan Toni moraće čak osam mjeseci na "hlađenje" pošto je suspendovan zbog klađenja.

 engleski fudbaler kažnjen na osam mjeseci zbog klađenja Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih napadača u Premijer ligi ove sezone Ajvan Toni suspendovan je na osam mjeseci zbog klađenja, a sada su detalji iz istrage otkrili da se on kladio i protiv kluba čiji je bio član!

Toniju je otkriveno da se više od 200 puta kladio, što je profesionalnim fudbalerima strogo zabranjeno u Engleskoj, a sada je otkriveno da se u 13 slučajeva kladio protiv svoje ekipe. Od toga 11 puta protiv Njukasla koji ga je u tom trenutku poslao na pozajmicu. 

"Bilo je 13 opklada u kojima se Toni kladio da će njegov sopstveni tim izgubiti u sedam različitih mečeva od 22. avgusta 2017. do 3. marta 2018. godine. Toni nije igrao ni na jednom od tih od mečeva na koje se kladio jer je bio na pozajmici. Od 13 opklada 11 je bilo protiv Njukasla dok je Toni pozajmljen drugom klubu. Ostale dvije opklade su bile na meč Vigana i Aston Vile dok je bio u Viganu, ali nije bio dio tima", navodi se u istrazi, a takođe se dodaje da se Toni kladio i sam na sebe: "Dodatnih 15 opklada je bilo na to da će Toni postići gol u devet različitih mečeva na kojima je igrao."

Toni je zbog skandala sa klađenjem propustio Svjetsko prvenstvo u Kataru gdje je umesto njega kao rezerva Hariju Kejnu otišao Kalum Vilson. Sada je ovaj 27-godišnjak suspendovan na osam mjeseci, što je još i smanjena kazna u odnosu na prvobitnu suspenziju na 15 meseci. Priznao je javno da ima problema sa klađenjem, krenuo na programe rehabilitacije i odvikavanja, a što se tiče fudbala neće ga biti na terenu u prvom dijelu sezone Premijer lige. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Više vijesti iz fudbala

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC