• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se oglasio poslije informacija o isključenoj struji: "Zbog dugovanja nema električne energije, ali..."

Autor Dragan Šutvić

Partizan se oglasio poslije informacija o gašenju struje na stadionu.

 partizan se oglasio nakon isključenja struje Izvor: MN PRESS

Stadion JNA je u mraku već dva dana zbog ogromnog duga za struju je elektrodistribucija isključila snabdijevanje Partizanu u momentima kada je klub na pripremama u Sloveniji. Navodno je taj dug 26 miliona dinara.

Poslije svega toga oglasili su se crno-bijeli.

"U vezi sa informacijama koje su se danas pojavile o navodnom isključenju brojila FK Partizan na stadionu u Humskoj, najprije moram da istaknem da te informacije nisu tačne. Fudbalski klub Partizan ne posjeduje nikakva električna brojila na stadionu, s obzirom na to da je Sportsko društvo Partizan titular prava svojine na stadionu, a samim tim i obveznik plaćanja svih usluga, između ostalog i obveznik plaćanja potrošnje električne energije", navodi zamjenik generalnog direktora Milorad Nikolić.

Zatim je nastavio da objašnjava situaciju.

"Podsjetio bih da je fudbalski klub jedan od 24 člana JSD Partizan i da je organizovao, rukovodio i finansirao vođenje sudskog spora sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije, koji je okončan na taj način što je stadion vraćen u vlasništvo JSD. U vrijeme mandata Upravnog odbora JSD, na čelu sa predsjednikom Miloradom Vučelićem, nije bilo obustavljanja isporuke električne energije, niti drugih usluga javnih preduzeća. Međutim, počevši od oktobra 2022. godine, kada je nelegalno rukovodstvo JSD preuzelo kontrolu nad prostorijama društva i izvršilo upis organa u APR, sportsko društvo opterećuju brojni problemi, a između ostalog i dugovanja prema mnogim povjeriocima. Uvidom u pretragu na sajtu Agencije za privredne registre, može se lako utvrditi da je u proteklom periodu račun sportskog društva bio u blokadi nekoliko puta, pa je tako od septembra do decembra bio u neprestanoj blokadi 63 dana. U aprilu preko 40 dana i sada neprekidno u blokadi od 28.juna, usljed dugovanja koje sportsko društvo ima prema različitim povjeriocima", kaže Nikolić.

Zatim je govorio o problemima sa strujom.

"Tokom jučerašnjeg dana obustavljena je isporuka električne energije na stadionu usljed neplaćanja računa od strane sportskog društva, na koje su računi Elektrodistribucije i naslovljeni i kome su računi i dostavljani. FK Partizan nesmetano posluje, sve službe kluba redovno rade, a FK Partizan redovno izmiruje račune za komunalne usluge na sportskom centru Teleoptik, s obzirom na to da je i vlasnik Sportskog centra Teleoptik."

Prvi osnovni sud u Beogradu nedavno je donio presudu u vezi tog spora.

"Fudbalski klub Partizan je u oktobru 2022. godine podnio tužbu za utvrđenje ništavnosti odluka donijetih na sjednici tzv. Skupštine JSD Partizan odnosno izbora Ostoje Mijailovića za predsjednika društva i Željka Tanaskovića za zastupnika Društva. Prvi osnovni sud u Beogradu je prije 15 dana donio presudu kojom se usvaja tužbeni zahtjev FK Partizan i utvrđuje da su odluke ništavne i da ne proizvode pravna dejstva Odluka o izboru Ostoje Mijailovića za predsjednika društva i Željka Tanaskovića za zakonskog zastupnika, čime je samo potvrđeno ono što mjesecima rukovodstvo FK Partizan ističe, da su pravnim nasiljem sadašnji nelegalni rukovodioci društva preuzeli upravljanje društvom. Međutim, nelegalno rukovodstvo JSD Partizan i dalje nastavlja sa uzurpiranjem imovine društva, rukovodi društvom veoma neuspješno i ne poštuje odluke pravosudnih organa Republike Srbije. Fudbalski klub Partizan je unazad decenijama ulagao ogromna sredstva u održavanje stadiona i infrastrukturu, te će FK Partizan iskoristiti sva pravna sredstva za zaštitu svojih interesa, a koja podrazumijevaju redefinisanje vlasničkih odnosa na stadionu", zaključio je na kraju zamjenik generalnog direktora kluba Milorad Nikolić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC