• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibrahimović majci kupio CRKVU ZA 9,24 MILIONA EVRA! Firme u poreskom raju, Aleksandar vodi posao, a svi dobili stanove!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Švedski fudbaler porijeklom sa Balkana ima brojnu familiju i nekoliko članova je uključeno u njegove poslove.

 Zlatan Ibrahimović majci kupio crkvu Izvor: Profimedia/Foto IPP/Paolo Bona

Zlatan Ibrahimović nedavno je završio veličanstvenu karijeru, a u svojoj drugoj autobiografiji otkrio je kroz šta je sve prolazio tokom života. Jedan od najboljih napadača svoje generacije imao je teško djetinjstvo tokom kojeg je morao da se snalazi kako bi stizao na treninge, a jedina podrška bila mu je porodica. Zbog toga se, tokom igračkih dana, svima zahvalio - majci je kupio crkvu, ocu stan, sestri apartman, polubratu dao na upravljanje kompanije...

Zlatan Ibrahimović je rođen u braku harmonikaša Šefika Ibrahimovića iz Bijeljine i spremačice Jurke Gravić iz sela Prkos u okolini Zadra. Pored rođene sestre Sanele, Zlatan po majci ima polusestre Moniku i Violetu iz prvog braka, a kasnije i polubrata Aleksandra Đorđevića, koji je rođen u vanbračnoj vezi nakon što se brak sa Šefikom raspao. Sa svima njima poznati fudbaler bio je u dobrim odnosima, iako uslovi za održavanje kontakata unutar familije nisu uvijek bili idealni.

Ali, Zlatan Ibrahimović nije zaboravio svoje najmilije! Kada je stigao do ogromnog novca i velikog bogatstva koje je stekao fudbalskim talentom, dugogodišnji reprezentativac Švedske se svima "odužio". Tako je njegova rođena sestra Sanela vlasnica stana u blizini Muzeja moderne umjetnosti u Malmeu, a na njoj se vode stan u kojem živi njihova majka, ali i nekretnina u Novalji. U ovom hrvatskom gradiću na moru naklazi se apartman za koji je Zlatan u autobiografiji naveo da ga je kupio rođenoj majci, koja je inače porijeklom iz Hrvatske, ali se u zvaničnim dokumentima navodi da je vlasnik njegova rođena sestra.

Sa druge strane, Zlatanova majka Jurka vlasnica je crkve u Švedskoj! Preko kompanija koje je osnovao, a u kojima vlasnički udio imaju majka jurka i polubrat Aleksandar Đorđević, Zlatan Ibrahimović je prije nekoliko godina kupio zgradu u kojoj se nalazila jedna od crkava u Stokholmu. Prvobitno je planirano da se ovaj objekat renovira i preuredi u gradsku kuću, ali nije poznato da li je to i dalje na snazi ili postoje neke nove ideje o tome šta će porodica Zlatana Ibrahimovića uraditi sa nekadašnjom crkvom.

Za to vrijeme, polubrat Aleksandar upravlja sa nekoliko kompanija u kojima je dio vlasničke strukture i njihova majka. Te kompanije zastupa jedna od najuglednijih advokatskih kancelarija u Švedskoj, a u prošlosti je i Zlatan Ibrahimović kao fizičko lice poslovao sa kompanijama čiji je vlasnik. Umjesto da bude "plaćen" za to, uglavnom je usluge "prebijao" kroz vlasničku strukturu, odnosno procentima koji su razmjenjivani unutar familije, navodi portal "imperijal.net".

U stanu koji je kupio Zlatan Ibrahimović trenutno živi i njegov otac Šefik, inače kafanski pjevač i harmonikaš sa nekoliko izdatih albuma. Takođe, Ibrahimović je vlasnik dva luksuzna stana u SAD, a oba su u jednom trenutku bili zanimljivi sa pravne strane. Zlatan je za 2,2 miliona dolara kupio stan u Njujorku, koji je kasnije prebacio na firmu osnovanu u državi Delaver, koja se smatra za poreski raj na teritoriji SAD. Kasnije se poznati fudbaler prodao taj stan, pa se nagradio sa dva u Majamiju. Opet po istom modelu, preko kompanije registrovane u poreskom raju.  

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:16
Zlatan Ibrahimović tetovaže
Izvor: Instagram/iamzlatanibrahimovic
Izvor: Instagram/iamzlatanibrahimovic

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC