• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maks Juraj Ćelić presrećan zbog prvenca u dresu Borca: Želimo da naš stadion bude tvrđava!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

I u drugom domaćem meču ove sezone Banjalučani upisali ubjedljiv trijumf.

 Maks Juraj Ćelić postigao prvi gol za Borac Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Borac je na Gradskom stadionu u Banjaluci sinoć deklasirao Slogu Meridian 5:0, a svih pet golova postigli su različiti fudbaleri.

Među njima se našlo ii me Maksa Juraja Ćelića, fudbalera koji je ovog ljeta zadužio crveno-plavu opremu, a već u trećem meču domaćeg prvenstva upisao je i prvenac.

Iako defanzivac, Ćelić se nerijetko priključuje saigračima u fazi napada, a jedna takva akcija krunisana je pogotkom protiv Dobojlija. Nakon Igmana, koji je u Banjaluci primio četiri gola, "stradala" je i Sloga Meridian, sa loptom više u svojoj mreži.

"Veoma sam srećan što smo ostvarili dvije vezane pobjede i što smo, nakon uvodnog poraza u prvenstvu, pokazali karakter. Srećan sam zbog ekipe, a i zbog svojih igara, te prvog gola u Borčevom dresu. Želimo da naš stadion bude tvrđava, da budemo dominanti na svom terenu i da Banjaluka bude najteže gostovanje u Premijer ligi", poručio je Ćelić u razgovoru za sajt Borca.

Ćelić je jedan od brojnih novajlija na Gradskom stadionu.

"Mi smo nova ekipa i bilo je razumljivo da će nam trebati vremena da se uigramo, da osjetimo jedni druge na terenu, da stvorimo hemiju. To su stvari koje ne dolaze preko noći, a ova ekipa ima ogroman potencijal. Uvjeren sam da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu i sada je najvažnije da zadržimo ovaj tempo i kontinuitet igara i rezultata", kaže Ćelić.

Atmosfera u taboru "crveno-plavih" je izuzetna.

"Odlično treniramo, a za svako mjesto u timu je jaka konkurencija. To je veoma dobro, da u timu vlada zdrava konkurencija jer to svakog igrača tjera da, zajedno sa ekipom, pomjera svoje granice, i na treningu i na utakmici. Ponavljam, na dobrom smo putu, i bićemo sve bolji".

Ćelić očekuje veoma zanimljivu sezonu u Premijer ligi BIH.

"Premijer liga je veoma zanimljiva i očekujem neizvjesnu sezonu. Ekipe koje konkurišu za sam vrh su veoma dobre i svaki međusobni sudar biće veoma zanimljiv, i za nas igrače, ali i za publiku. Sa druge strane, nikada ne smijete da otpišete ekipe koje su u donjem dijelu tabele. Uvijek je teško igrati protiv rivala koji se zatvori i vreba šansu iz kontranapada. Biće zanimljivo do kraja, u to ne sumnjam."

ALEN JURILJ

"Sa Alenom sam prošao sve omladinske selekcije u zagrebačkom Dinamu. Znamo se od sedme godine, to mi je prijatelj iz djetinjstva i sa njim sam posebno povezan. Ipak, moram da pohvalim i sve ostale saigrače. Svi su sjajni, na ruci smo jedan drugome, i to zajedništvo, moglo bi da bude adut više u našu korist tokom sezone", rekao je defanzivac Borca.

Maks ističe da se veoma lako privikao na život u Banjaluci.

"Banjaluka mi prija. Grad nije ni prevelik, ni premalen, što bi se reklo, taman je. Ljudi su me odlično prihvatili i osjećam se kao kod svoje kuće. Banjaluku svakim danom sve više upoznajem i sve mi se više dopada", zaključio je fudbaler Borca.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC