• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAO KAD SU MI RODITELJI UMRLI, TOLIKO MI JE TEŠKO! Tuga u Hrvatskoj: Jedan od najtežih dana u životu

Dugo se na Rujevici neće oporaviti od tragičnog poraza u plej-ofu za Konferencijsku ligu.

 Rijeka eliminisana od Lila nakon produžetaka Izvor: Profimedia

Fudbaleri Rijeke bili su nadomak senzacije protiv Lila u plej-ofu za Konferencijsku ligu, ali su ipak bolno izgubili u dvomeču. Poslije pobjede Francuza u prvom meču 2:1, u revanšu na stadionu Rujevica u četvrtak bilo je 1:0 za hrvatskog prvenstva poslije 90 minuta, ali je domaćima sve palo u vodu u drugom produžetku. Tada je Kanađanin Džonatan Dejvid odlično reagovao na ivici peterca i loptu koja se odbila o stative poslao u mrežu, za konačnih 1:1 u revanšu, odnosno 2:3 u dvomeču.

Hrvatska je tako poslije evropskog košmara Dinamo Zagreba ostala samo sa jednim predstavnikom u Evropi, jer su prije Rijeke ispali i Osijek (od turske Adane) i Hajduk Split, kojeg je izbacio srpski fudbaler Andrija Živković. Dok se Dinamo sprema za žrijeb Konferencijske lige, koji bi mogao da ga dovede i na novi stadion u Leskovcu, ali i u Mostar, u Rijeci će dugo žaliti za propuštenom šansom protiv Francuza.

"Teško mogu da objasnim emociju koji imam u sebi. Jedan od najtežih dana u mom životu. Mogu poistovjetiti ovo samo s onim kad su mi roditelji umrli. Nismo mogli dati više od ovoga. Znali smo kakav kadar imamo, ko može, a ko ne može. Ostavili su posljednji atom snage na terenu. Nažalost nas nije pomazila ta boginja sreće, nismo se dogurali do penala, ali ovi momci zaslužuju pun stadion protiv Varaždina u nedjelju", rekao je poslije utakmice trener Rijeke, Željko Sopić.

Izvor: Profimedia

On je preuzeo ekipu prije nedelju dana, kada je za mnoge iznenadno njegov prethodnik Sergej Jakirović otišao u Dinamo Zagreb i naljutio gazdu Rijeke Damira Miškovića. Sopić je poslije bolnog poraza govorio u dahu: "Bacali smo se na glavu, pokušali smo sve, imali smo par jako dobrih prilika koje nismo iskoristili. Idemo dalje. Trebalo bi podići ove momke, ali ovo je jedini put, bacanje na glavu protiv ljudi koji su bolji od nas. Ova publika i ovi momci zaista zaslužuju Konferencijsku ligu. Nadam se da će biti dogodine".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC