• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DINAMO DOVODI IGRAČA OD 5,5 MILIONA EVRA! Otkucava bomba u Hrvatskoj, na Maksimiru ponestaje vremena

Zagrebački Dinamo dovodi Brazilca u posljednjim trenucima prelaznog roka.

 Amaral Borduči Jago blizu Dinama Izvor: Profimedia/ IMAGO

Još par dana ostalo je do kraja prelaznog roka, a Dinamo iz Zagreba ozbiljno je zagrizao da dovede Brazilca Amarala Bordučija Jaga (26) koji ima tržišnu vrijednost 5,5 miliona prema Transfermarktu. Lijevi bek Augzburga veoma je blizu  potpisivanja ugovora sa klubom sa Maksimira, pa bi ovaj transfer trebalo da bude završen do petka, kada se ujedno završava prelazni rok u Hrvatskoj.

Jago igra u Augsburgu od jula 2019. godine. U Bundes je prešao iz brazilskog Internasionala za šest i po miliona evra. Iako nikad nije bio redovan član prvog tima Augzburga, donosi sa sabom veliki kvalitet i iskustvo stečenoi u 84 nastupa u Bundesu, u kojem je dao četiri gola i 13 puta asistirao.

Igrao je za mladu reprezentaciju Brazila do 23 godine, a ove sezone nije igrao za njemački tim, izvjesno zbog pretpostavke da će uskoro otići. Dinamo je ostao bez dosta igrača ovog prelaznog roka, a klub želi da nađe pouzdano rješenje na poziciji lijevog beka, nakon što je propao plan da tu poziciju zauzme Bogdan Mihaljičenko, Ukrajinac koji je igrao za Dinamo, Šahtjor i Zorju.

Ako Jago dođe u Dinamo u iznosu ravnom svojoj vrijednosti na transferamrktu, to bi mogao da bude novi rekord, jer je do sada najskuplja kupovina Zagrepčana bilo dovođenje Marka Roga za pet miliona evra iz RNK Split u sezoni 2015/16.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC