• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUCA SVLAČIONICA BAJERNA, OPŠTI RAT NA SNAZI: Tuhelu se ozbiljno uzdrmala klupa, opet je zaratio sa igračima

Nova bura u Minhenu i nezadovoljstvo igrača radom trenera Tomasa Tuhela.

 Nezadovoljstvo u Bajernu  Izvor: Profimedia

Nakon što je Bajern ispustio pobjedu protiv Bajera iz Leverkuzena (2:2) na otvaranju 4. kola Bundeslige, situacija u klubu se ozbiljno zaoštrava. Njemački mediji počeli su da pritiskaju Tomasa Tuhela i ponestaje mu izgovora. Nije više "nov trener", prošao je zajedno sa ekipom kompletne pripreme, dobio je vrhunskog napadača Harija Kejna, a još uvijek izostaju rezultati. Od ukupno 17 utakmica ima devet pobjeda i nešto malo iznad 50 odsto uspješnosti. Pored učinka, sporno je što Tuhelov tim ne izgleda bolje od Nagelsmanovog, koji je bio trener Bavaraca do pre samo šest meseci. 

Bajern je ozbiljan klub koji ne iznosi javno dešavanja iz svlačionice, ali po pisanju medija, pozicija Tomasa Tuhela nije toliko sigurna pred derbi meč Lige šampiona protiv Mančester junajteda, odnosno novi veliki okršaj Bundeslige sa Lajpcigom krajem mjeseca.

Na stranu rezultati, ali i odnosi u svlačionici su na niskom nivou, posebno nakon izmjena na susretu protiv Bajerna od 60. minuta. Mediji pišu da Džošui Kimihu nimalo nije bilo prijatno što je morao da skida traku samo desetak sekundi pošto mu je Miler stavio na ruku. Izlazeći sa terena, s rukom preko usta, rekao je nešto Tuhelu, a poslije meča prvi napustio stadion.

Na pitanje novinara zbog čega je zamijenjen tako rano, odnosno da li se radi o povredi, 28-godišnji Kimih je samo rekao: "Moraćete da pitate trenera". Sa druge strane, na konferenciji za medije Tuhel se pravdao da nije htio da rizikuje da obnovi povredu: "Imao je upalu tetiva, nisam želio da rizikujem sa njim. Medicinski tim jasno je rekao da može da igra 60 minuta. Zato sam ga izveo", rekao je Tuhel.

Da li je ovakav potez samo uzburkao dodatno cijelu situaciju, koliko je Tuhel bezbjedan na mjestu šefa stručnog štaba ostaje da vidimo u narednim danima. Bavarci u srijedu igraju utakmicu protiv Mančester junajteda gdje će Tuhel imati priliku da popravi utisak koji je Bajern ostavio sada, ali i da izgladi svoj odnos sa Milerom i Kimihom prije svega.



Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC