• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika gužva u vrhu Bundeslige: Borusija Dortmund noći na vrhu, ali već sutra neće više biti lider

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Borusija Dortmund upisala je i petu uzastopnu pobjedu u duelima sa Hofenhajmom i bar nakratko preuzela lidersku poziciju.

 Borusija Dortmund Izvor: Christopher Neundorf/EPA

Borusija Dortmund slavila je kao gost protiv Hofenhajma 1:3 (1:2) u prvom meču 6. kola Bundeslige, čime je bar na jedan dan preuzela lidersku poziciju u Bundesligi.

Velika je gužva u vrhu tabele, tako da ćemo već sutra sigurno dobiti novog lidera, s obzirom da pojedini klubovi iz vrha igraju međusobno, pa svaki ishod "skida" Borusiju sa prvog mjesta.

"Milioneri" su još jednom pokazali da im prija Hofenhajm, jer su zabilježili peti uzastopni trijumf protiv ovog kluba, a sve tri gola u Sinshajmu viđena su u prvom dijelu meča.

U 18. minutu veliku grešku domaćeg defanzivca Džona Bruksa iskoristio je gostujući sastav i poveo. Julijan Brant nesebično je uposlio Niklasa Filkruga, koji je stigao do prvog ovosezonskog gola.

Slično kao Bruks, par minuta kasnije pogriješio je i Mats Humels, uputio loš pas, a onda skrivio jedanaesterac i pritom dobio žuti karton. Andrej Kramarić nije propustio ovaj poklon i u 25. minutu izjednačio je na 1:1 sa 11 metara.

Borusija je kažnjavala svaku grešku fudbalera Hofenhajma. Kada se očekivao kraj prvog poluvremena, golman domaćih odbio je loptu direktno na nogu Marku Rojsu, koji je praktično u posljednjim trenucima donio novo vođstvo svom timu.

U drugom poluvremenu nije bilo mnogo prilika. Iako su gosti dvadesetak minuta igrali sa igračem manje (zbog dva žuta kartona isključen Rami Bensebaini), bili su čak opasniji, a nestvarnu šansu u finišu promašio je Karim Adejemi. Kada su domaći svim silama krenuli po izjednačenje, uslijedio je brz kontranapad "žutih", pa je Norvežanin Julijan Rajerson u 94. minutu postavio konačnih 1:3.

U subotu je na programu veoma zanimljiv duel između RB Lajpciga i aktuelnog šampiona Bajerna (18.30). Prethodno će priliku da preuzme prvo mjesto imati Bajer Leverkuzen na gostovanju u Majncu, a svoju šansu u istom terminu od 15.30 tražiće i Štutgart kao gost protiv Kelna.

BUNDESLIGA - 6. KOLO:

Hofenhajm - Borusija Dortmund 1:3 (1:2)
/Kramarić 25 pen - Filkrug 18, Rojs 45+3, Rajerson 90+4/

Subota:

Volfsburg - Ajntraht (15.30)
Majnc - Bajer Leverkuzen
Keln - Štutgart
Bohum - Borusija Menhengladbah
Hajdenhajm - Union Berlin
RB Lajpcig - Bajern Minhen (18.30)

Nedjelja:

Darmštat - Verder (15.30)
Frajburg - Augzburg (17.30)



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC