• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pola" Hrvatske traži smjenu Zlatka Dalića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Neočekivan gubitak podrške za Zlatka Dalića u Hrvatskoj.

 Hrvati hoce da smijene Zlatka Dalica Izvor: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Hrvatske razočarala je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i sada joj "visi" plasman na završni turnir. Nakon što ih je Turska pobijedila u Osijeku (1:0), ništa bolje se nisu proveli ni na gostovanju na Ostrvu gdje je Vels bio bolji (2:1), tako da je Hrvatska pala na treće mjesto svoje grupe i sve je izvjesnije da će kroz plej-of morati da se domogne učešća na Evropskom prvenstvu.

Ko je krivac za to? Selektor Zlatko Dalić, koji je "vatrene" vodio do finala Svjetskog prvenstva 2018. godine i do bronze prije godinu dana u Kataru ističe da je "krivica njegova", a hrvatski mediji već su ozbiljno počeli da spekulišu o njegovoj sudbini što nikad nije dobar znak za trenera.

Tako hrvatski "Indeks" podsjeća da kada se posljednji put desila ista situacija - odnosno da je Hrvatska izgubila dva uzastopna meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo - smijenjen je Igor Štimac. Preciznije, Štimac je smijenjen još u avionu za Zagreb, nakon što je vezao poraze od Belgije i Škotske, tako da je odmah odlučeno da ga zamijeni Niko Kovač. Za sada nema informacija da bi Fudbalski savez Hrvatske (HNS) mogao da "presječe preko koljena", posebno ako se zna koliko više je reprezentaciji dao Dalić nego Štimac, međutim...

U anketi već pomenutog hrvatskog portala, u kojoj je glasalo skoro 70 hiljada ljudi, situacija po Dalića ne stoji najbolje. Mijenja se iz minuta u minut i otprilike je od 50-51 odsto u korist smjene Dalića, što će reći da nema podršku najmanje polovine javnosti, ako ne i više od polovine.

Podsjetimo, Zlatko Dalić napravio je sa reprezentacijom Hrvatske najveće uspjehe u istoriji državnog tima, a uprkos bogatim ponudama iz Saudijske Arabije - odlučio je da ostane na klupi "vatrenih".

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:18
Hrvatska Vels
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Dovedite Sava Miloševića, ubrzo će biti slobodan. Zlatku dignite zlatni spomenik za života

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC