• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi pričaju o NBA superstaru u Beogradu, ali Zvezdu to ne zanima: Njihov problem, nek vide kako će zajedno!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kemba Voker bi mogao da debituje u "Areni", ali Adama Hangu i Crvenu zvezdu to ne dotiče.

 KK Crvena zvezda dočekuje Monako u Evroligi Izvor: MONDO/Nikola Lalović/MN Press

Crvena zvezda nakon sjajnog otvaranja sezone i pobjede nad Asvelom na domaćem terenu nije uspjela da dođe do pobjede u Kaunasu, a sada se Evroliga vraća u Beograd. U prvom meču duplog programa Evrolige Monako dolazi u Beograd u srijedu. Nakon trenera Duška Ivanovića, pred meč su govorili i Adam Hanga i Rokas Gedraitis. 

"Veoma, veoma teška utakmica, igramo protiv tima koji je prošle godine igrao Fajnal-for. Imaju veliki individualni kvalitet, koji su sjajni u igri jedan na jedan i mogu da riješe utakmicu. Imaju praktično isti tim kao prošle sezone, ovo je tim koji je nije krenuo dobro u ovu sezonu imaju dva poraza, ali to je ljepota takmičenja. Za njih je ovo jako bitan meč kao i za nas jer je jako bitno ne izgubiti dva meča zaredom", rekao je na početku svog izlaganja Hanga.

Još jednom u Beograd dolazi Majk Džejms, vjerovatno najbolji napadač Evrope. Kako ga zaustaviti, da li postoji recept za čuvanje takvih košarkaša? 

"Zaista ga nema, bili smo saigrači u Baskoniji dvije godine. On je igrač koji može da se 'zapali' i jako je teško zaustaviti ga. Naš posao je da njemu otežamo i to će biti timski zadatak. Moraćemo da budemo fizički jaki na njemu, da mu ne damo da primi loptu, kao i sa svakim drugim dobrim poenterom", objasnio je mađarski reprezentativac.

Pogledajte

02:41
Adam Hanga
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Svi čekaju debi Kembe Vokera u dresu Monaka, a ako se on desi u "Areni" Zvezda ne planira da mijenja svoj plan igre:

"Ne, zaista ne. To je njihov problem,na nama je da igramo našu igru. Moramo da odbranimo domaći teren, igraćemo pred našim navijačima. Ako on bude igrao dodaće još kvaliteta njihovom timu, ali nismo ih vidjeli da igraju zajedno još uvijek", rekao je Hanga i dodao da se tim još uigrava:

"Dan za danom, trening za treningom, pokušavamo da shvatimo šta je najbolje za nas. Pokušavamo da nađemo uloge u timu, Krivo nam je zbog poraza u Kaunasu, ali to je utakmica koju smo morali da dobijemo."

Sjajni litvanski šuter Rokas Gedraitis je pred ovaj meč istakao da je teško preći preko poraza od Žalgirisa, ali da je ovo novi meč i da će odbranom njegov tim probati da dođe do trijumfa

"Tada kada smo izgubili osjećao sam se loše. Kontrolisali smo utakmicu 30-35 minuta, vodili smo sa devet poena razlike i naravno da sam se tada loše osjećao. Sada smo imali utakmicu u ABA ligi i pobijedili smo je, a sada dolazi duplo kolo Evrolige. Uzbuđeni smo, igamo kod kuće... Imaju nevjerovatne bekove, igraju mnogo izolacija i 1 na 1 igre. Moramo zajedno da igramo odbranu, da pomažemo jedni drugima i slušamo šta nam Duško govori", završio je Gedraitis.

Pogledajte

01:34
Rokas Gedraitis
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC