• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je novi selektor "orlića"! Legendarni napadač gasi najveći požar srpskog fudbala!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Do sada dio stručnog štaba Dragana Stojkovića Piksija sada će Ljubinko Drulović preuzeti mladu reprezentaciju Srbije.

 Ljubinko Drulovic novi selektor Srbije Izvor: MN Press/Arena sport/printscreen

Sada je i zvanično, Srbija ima novog selektora. Na sastanku Odbora za hitnja pitanja FSS doneta je odluka da se poslije poraza od Engleske9:1 i neubjedljive pobede nad Sjevernom Irskom 2:1 razriješi dotadašnji selektor Dušan Đorđević i da na čelo mlade reprezentacije Srbije dođe Ljubinko Drulović koji je do sada bio član stručnog štaba Dragana Stojkovića Piksija u seniorskom timu.

"Poslije tri meča, dvije pobjede i jednog previsokog poraza od Engleske, ovo je logična odluka. Ne bježim od krivice i apsolutno sam svjestan odgovornosti u ovom delikatnom trenutku. Svom kolegi Ljubinku Druloviću želim od sveg srca da sa ovim momcima uspješno privede kraju kvalifikacioni ciklus i da se plasira na Evropsko prvenstvo. Ništa još nije izgubljeno, imamo šest bodova i priliku da se i dalje borimo za jedno od prva dva mjesta u grupi", rekao je Dušan Đorđević za sajt FSS. 

Direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga smatra da je ovakva odluka Odbora za hitna pitanja bila očekivana poslije teškog poraza u Engleskoj: "Meni je jako žao što smo morali da povučemo ovaj radikalan potez. Bilo bi neodgovorno i neprincipjelno sa naše strane da je rezultat iz Engleske prošao bez reakcije. Preko nekih stvari jednostavno ne možemo da pređemo. Đorđeviću želimo sve najbolje u nastavku karijere, riječ je o dobrom čoveku i kvalitetnom stručnjaku koji je svjestan delikatnosti situacije u kojoj se našla naša mlada reprezentacije”, rekao je Tanjga i dodao da je izbor Ljubinka Drulovića bio logičan predlog članova Stručnog odbora FSS: "Drulović se već dokazao u radu sa mlađim kategorijama. Osvojio je Evropsko prvenstvo 2013. godine sa generacijom naših orlića koja je dvije godine kasnije činila okosnicu tima i na Svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Ima ogromno igračko i trenersko iskustvo, radio je u posljednje vrijeme kao član stručnog štaba Dragana Stojkovića u A reprezentaciji i kao čovjek iz sistema FSS zna šta su zahtjevi i zadaci na ovako odgovornoj funkciji. Jasno je da svi zajedno moramo da mu pomognemo, da što prije prevaziđemo ovu situaciju i da već protiv Engleza u Bačkoj Topoli i Luksemburga u Staroj Pazovi, naša mlada reprezentacija bude ponovo na visini zadatka", poručio je Tanjga.

Poslije tri odigrane utakmice, Srbija ima šest bodova i nalazi se na diobi drugog mjesta sa Engleskom, dok je Ukrajina prva sa maksimalnim učinkom i devet osvojenih bodova. U novembarskom terminu kvalifikacija, očekuju nas dva velika iskušenja na domaćem terenu, 18. novembra u Bačkoj Topoli protiv Engleske i tri dana kasnije u Staroj Pazovi protiv Luksemburga. Završni turnir Evropskog prvenstva održava se u Slovačkoj 2025. godine, a direktan plasman obezbijediće pobjednici grupa i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Preostalih šest drugoplasiranih selekcija tražiće svoju šansu u plej-ofu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:58
Ljubinko Drulović u Usijanju dana o fudbalskoj reprezentaciji Srbije
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC