• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubinko Drulović zvanično selektor "orlića": Igraćemo dobar fudbal i imati pobjednički mentalitet!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ljubinko Drulović je zvanično postao novi selektor mlade reprezentacije Srbije.

 Ljubinko Drulovic novi selektor mlade reprezentacije Srbije Izvor: Promo/FSS

Novi selektor mlade reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović zvanično je stupio na dužnost. Naslijedio je Dušana Đorđevića i postao čak šesti "šef orlića" u posljednje dvije godine, a u društvu direktora sportskog sektora FSS Miroslava Tanjge i direktora mlađih kategorija FSS Nikole Lazetića, obećao je nove pobjede.

"Da, želimo nove pobjede, želimo da u mlađim kategorijama gajimo, baš kao seniorska selekcija, pobjednički mentalitet. Zbog svega toga smo se odlučili, a poslije one ružne epizode i katastrofe u Engleskoj, da napravimo promjenu i angažujemo novog selektora. Nadamo se da ćemo sa Drulovićevim iskustvom, radom koji je imao sa mlađim selekcijama, dobiti ono što tražimo, a to su pobjede. I igrače koji će poslije igara u mladoj selekciji sebe preporučiti za dres najbolje reprezentacije", istakao je Tanjga za sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i dodao da je otkaz Đorđeviću bio "iznuđen potez", ali pošto i dalje postoje šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, moralo je da se reaguje.

"Za mene novi izazov, zadovoljan sam i srećan što ću da radim i sa ovom generacijom momaka. Nadam se da ćemo imati dobru saradnju i da ćemo zajedno ostvariti i dobre rezultate u interesu srpskog fudbala i reprezentacije", ističe Drulović, koji je sa U19 reprezentacijom Srbije bio prvak Evrope 2015.

Sada slijede mečevi odluke u kvalifikacijama, nadamo se i revanširanje Englezima za poniženje: "Važne su pobjede protiv Sjeverne Irske, prije toga i protiv Azerbejdžana. Prva sljedeća je uvijek najvažnija, fokus će biti sada samo na taj meč sa Engleskom, a poslije i duel sa Luksemburgom u Staroj Pazovi. Grupa je teška i zahtjevna, ali učinićemo sve da se plasiramo na Prvenstvo Evrope. Englezi su prvaci Evrope u ovom uzrastu, tu je i Ukrajina koja ima odličnu reprezentaciju, ali imamo i mi svoje želje i ambicije. Veliki sam optimista i nadam se da ćemo ostvariti ono što svi želimo“.

"Neke stvari ćemo popraviti, sigurno ćemo izgledati mnogo bolje. Dosta igrača poznajem, neke i iz A reprezentacije gdje sam sarađivao sa selektorom Draganom Stojkovićem. Bićemo ekipa koja će prije svega da igra dobar fudbal, ali i na rezultat. Važno je da pobjeđujemo da bi mogli da dočekamo finiš kvalifikacija sa šansama da se nađemo na prvenstvu Evrope".

Direktor mlađih kategorija FSS Nikola Lazetić vjeruje u novog selektora Ljubinka Drulovića za koga ističe da se "vratio tamo gdje je upisao svoje ime i prezime zlatnim slovima".

"On je već radio u mlađim selekcijama, bio je prvak Evrope sa jednom zlatnom generacijom koja je danas nosilac u A timu kod selektora Dragana Stojkovića. Tako da ima to neophodno iskustvo koje je potrebno, ima iza sebe i fantastičnu igračku karijeru. Poznaje sistem FSS i ja bih mu se zahvalio što je u ovom specifičnom trenutku, specifičnom figurativno, jer se i dalje nalazimo na dobroj poziciji, imamo isti broj bodova kao Engleska, ali se desio taj katastrofalan poraz od Engleske, pa je selektor Đorđević podnio ostavku…Imali smo petnaestak dana da reagujemo, ponavljam jako sam zadovoljan što je Drulović prihvatio funkciju i ja mu želim da bude uspješan približno kao što je bio u mandatu selektora omladinske reprezentacije", kazao je Lazetić i dodao:

"Grupa je teška, bili smo i prošli put u grupi sa Ukrajinom i znamo kakav kvalitet posjeduju. Zbog rata koji je u Ukrajini, dosta vremena su zajedno, nekad i više od mjesec dana, tako da su zaista ozbiljna ekipa koja je savladala i Englesku. Grupa jeste teška, ali mi ćemo tražiti našu šansu, nadam se da će Drulović postaviti stvari kao kad je ranije radio sa mlađim kategorijama, da će autoritetom, znanjem i velikim iskustvom koje ima i iz A tima, ostvariti zajedničke želje. Ono što je takođe veoma važno, a želim da naglasim, jeste da mlada reprezentacija za ove tri godine koliko sam ja u savezu, ima tijesnu saradnju sa A timom. Sve što se do sada radilo u mladoj reprezentaciji, radilo se uz neophodan amin i saglasnost selektora Stojkovića, direktora Stojanovića i Nenada Bjekovića koji su usko vezani za A tim. Sada je za selektora mlade došao čovjek koji je radio sa njima, a mi smo uvijek imali četiri, pet igrača koji su se nalazili i na spisku A tima. Dešavalo se da selektor Stojković pozove nekog u A tim, a onda ih proslijedi mladoj selekciji, tako da je neophodno da selektor mlade reprezentacije ima dobar kontakt i saradnju sa selektorom A tima".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC