• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štoper Zrinjskog jasan nakon poraza u Poljskoj: Da ne padamo na sitnim detaljima!

Autor Dragan Šutvić

Slobodan Jakovljević je svjestan šta je prelomilo okršaj u Varšavi u korist Legije.

 legija zrinjski izjava slobodana jakovljevića  Izvor: Leszek Szymanski/PAP

Dva prekida, korner i penal, bili su kobni za Zrinjski u Varšavi.

Legija je upisala treću pobjedu u grupmoj fazi Konferencijske lige, savladavši rezultatom 2:0 Mostarce, koji su nakon spektakularne pobjede nad AZ Alkmarom u Mostaru (4:3) nanizali tri evropska poraza (Aston Vila 1:0, Legija 1:2 i 2:0).

"Nažalost u ovom trenutku moramo da čestitamo, bili su bolji za ta dva gola. Primili smo naivno prvi gol iz prekida, drugi je došao kao plod izigrane igre, Ćorluka je iz najbolje želje napravio penal. Primili smo dva gola iz polušansi, pokušali smo da se vratimo, ali Legija je iskusna, trkačka ekipa. Dali smo sve od sebe, ali idemo praznih ruku u Mostar", rekao je štoper Zrinjskog Slobodan Jakovljević za TV Arena sport nakon meča.

Djelimično je bio saglasan sa konstatacijom novinara ove televizije da je Legija na bogato evropsko iskustvo koje ima riješila obje utakmice protiv Zrinjskog.

"Mogu da se djelimično složim da je to razlog zato što oni imaju puno više ovakvih utakmica, ali ne treba da tražimo alibi u tome. Mi smo ove godine napravili istorijski uspjeh, plasirali se u Konferencijsku ligu, nadamo se da ćemo to ponoviti i sljedeće godine, bilo koji bosansko-hercegovački klub, da imamo malo više iskustava, da na ovakvim sitnim detaljima ne padamo".

Do dvije pobjede nad Zrinjskim poljski klub stigao jez bez mnogo pravih prilika, ali ono što im se ukazalo, igrači Koste Runjaića su pretvorili u pogodak.

"To su uvijek sitni detalji koji odlučuju utakmicu, mala nepažnja i onda primiš gol, dol to baš nije tako u Premijer ligi BiH. Međutim, rastemo iz utakmice u utakmicu i nadam se da će nam ovo doći kao dobro iskustvo", rekao je Jakovljević, koji je, ističe, uživao u ambijentu koji su napravili domaći navijači.

"Atmosfera je bila prelijepa, isto je ovako bilo i 2016. godine kad smo igrali protiv Legije. Takođe smo izgubili 2:0, isto je stadion bio odlično ispunjen. Poznati su po navijanju, ali došli su i naši navijači u velikom broju da nas bodre i hvala im na tome", zaključio je Jakovljević.

Do kraja takmičenja u grupnoj fazi Konferencijske lige Zrinjski će još gostovati AZ Alkmaru (30. novembar) i ugostiti Aston Vilu (14. decembar).



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC