• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambasador Izraela izvinio se Srbiji zbog izjava izraelskog selektora

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor fudbalske reprezentacije Izraela dao je neprimjerenu izjavu o "Kosovu" prilikom gostovanja u Prištini, zaboravivši šta je Srbija učinila za njegovu zemlju.

 Ambasador Izraela se izvinjava Srbiji zbog selektora Izvor: Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Izraela Alon Hazan dao je neprimjerenu izjavu u Prištini uoči susreta sa tzv. Kosovom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Prije nego što će njegova reprezentacija izgubiti na stadionu gdje je himna Izraela izviždana, Alon Hazan je govorio o ratnim dešavanjima na Bliskom istoku i tom prilikom naglasio da je "Kosovo" u prošlosti "imalo sličnu situaciju kao i oni".

"Veoma smo ponosni što smo ovdje. Znam da ste i vi imali u prošlosti sličnu situaciju kao i mi. Nadam se da će u budućnosti vaš i naš narod živjeti u boljem i mirnijem svijetu", kazao je Alon Hazan dok se obraćao medijima u subotu, što je izazvalo burne reakcije u Srbiji. Zbog njega je morao da se oglasi i ambasador Izraela u Srbiji.

"Želio bih da žestoko oporeknem riječi selektora fudbalske reprezentacije Izraela i da ponovo potvrdim duboko poštovanje Izraela prema Srbiji i srpskom narodu. Srbija se pokazala kao pravi prijatelj Izraela i to još jednom u ovim izazovnim vremenima, posebno u oblasti sporta, pošto je Beograd postao dom tri naša košarkaška tima! Hvala Srbijo", napisao je na društvenim mrežama Jahal Vilan koji je ostao u šoku šta je izjavio njegov sugrađanin, selektor fudbalske reprezentacije.

Podsjetimo, košarkaški klubovi iz Izraela igraju svoje međunarodne utakmice u "Pioniru" i svi su im se stavili na raspolaganje, dok se selektor fudbalske reprezentacije ponašao vrlo neodgovorno i davao neprimjerene izjave o osjetljivom političkom pitanju. I to sve na mjestu gdje se ne poštuje ni njegova himna...

Izrael je inače izgubio 1:0 u Prištini i dodatno je zakomplikovao situaciju oko plasmana na Evropsko prvenstvo, a igrači su redom osuli paljbu po organizatoru zbog skandaloznog terena na "Vokriju". Eran Zahavi je taj teren nazvao "svinjac".

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC