• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo sigurno na "Koševu", ali na gostovanjima i dalje "grca": Rožman bez dlake na jeziku - Igrali smo kao p…

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Sarajeva Simon Rožman otvoreno o nastupima njegovog tima u gostima.

 Simon Rožman Izvor: Promo/FK Sarajevo

Sarajevo je bilo ubjedljivo protiv GOŠK-a 3:0 na svom terenu, zasluženo stiglo do novog domaćeg slavlja, ali na konferenciji za medije nakon duela sa Gabeljanima trener Sarajlija Simon Rožman upitan je šta se to dešava sa njegovim timom kad igra van "Koševa".

Malo je reći da sarajevski tim ne briljira u gostima. Na osam mečeva upisao je po tri pobjede i poraza, uz dva remija, zbog čega i ima velikih devet bodova zaostatka za vodećim Borcem kolo prije odlaska na zimsku pauzu.

"Na gostovanjima nismo na nivou kakav bismo svi htjeli, ali ćemo naći formulu za to. Pozitivna stvar je što kod kuće igramo dobro, ali bilo je mnogo razočaranja kako smo igrali u gostima u nekim utakmicama. Pauza će nam dobro doći da se dobro pripremimo, fizički podignemo i napravimo ekipu koja će biti spremna za sve što nas čeka u sljedećih šest mjeseci", rekao je Rožman.

Slovenački stručnjak zatim je naglasio da nije bilo problema što se tiče taktičkog smisla, nego da je sve u vezi sa odnosom prema igri i pristupu samoj utakmici.

"Apsolutno nismo zadovoljni, dva gostovanja bila su ispod svakog nivoa. Poslije zadnjeg (protiv Veleža), mnogo smo razgovarali sa igračima i nadam se da razumiju o čemu se radi. Tu nije bilo nekih taktičkih grešaka, nego je pristup bio… neću reći jednu grdnu riječ… da smo igrali kao p… Vjerujem da ćemo u sljedećoj utakmici pružiti više nego u posljednjoj", poručio je Rožman.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC