• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi četvrti put najbolji srpski trener!

Autor Dragan Šutvić

Dragan Stojković Piksi, Aleksandar Mitrović i Violeta Slović najbolji u Srbiji.

 dragan stojković piksi četvrti put najbolji srpski trener  Izvor: MN PRESS

Fudbalski savez Srbije je odlučio - najbolji za 2023. godinu su selektor Dragana Stojković Piksi koji "Zlatnu loptu" dobija u konkurenciji trenera, fudbaler Al Hilala Aleksandar Mitrović koji je po treći put najbolji igrač i fudbalerka subotičkog Spartaka Violeta Slović koja još jednom podiže trofej namenjen najboljoj igračici. Dilema, čini se, nije bila velika kada su ovogodišnje nagrade u pitanju.

Možda i najveće pitanje bilo je kome će pripasti nagrada za najboljeg srpskog trenera u 2023. godini. U najjačim ligama Evrope nema srpskih stručnjaka, malo je onih koji se širom svijeta redovno bore za trofeje, a u posljednje vrijeme su i njima sve atraktivnije destinacije poput Bliskog Istoka i Arabijskog poluostrva. Dragan Stojković je plasmanom Srbije na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine pobijedio konkurenciju - po četvrti put.

Prvi put je to uradio još kao trener kineskog Gvandžua davne 2016. godine, a sada ima kontinuitet od tri nagrade u nizu - sve od kako je na čelu nacionalnog tima. Tamo ima izuzetno blisku saradnju sa Aleksandrom Mitrovićem, koji igra u fantastičnoj formi nakon velikog transfera u Saudijsku Arabiju. Za reprezentaciju uvijek tu i uvijek u odličnoj formi, u dresu kluba se bori za trofeje u Aziji, pa nije iznenađenje što treći put dobija pehar. Sada je izjednačen sa Nemanjom Vidićem i Dušanom Tadićem, ali i veliki favorit da pobijedi u borbi za srpskog rekordera jer je pred njim još mnogo godina igranja. Pogledajte fotografije sa ceremonije:

Najbolja fudbalerka Spartaka iz Subotice drugi put je dobila laskavo priznanje, pošto je i prije četiri godine godine bila najbolja srpska fudbalerka - iako ima onih koje po Evropi igraju u zvučnijim klubovima. Violeta je nagradu dobila 2019. godine - kada je prvi put dodeljena, a zatim su Jelena Čanković i Jovana Damnjanović bile najbolje u Srbiji. Ipak, Slović, koja je legenda subotičkog Spartaka, vratila se na pobjedničko postolje.

Podsjećamo, nagrade za najboljeg trenera i najboljeg fudbalera u Srbiji dodjeljuju se od 2005. godine. Među dobitnicima su tokom prethodne skoro dvije decenije bila neka od najvećih imena srpskog fudbala, poput Nemanje Vidića, Dejana Stankovića, Branislava Ivanovića, Aleksandra Kolarova, Nemanje Matića, Radomira Antića, Slaviše Jokanovića, Veljka Paunovića...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC