• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zarađivao 200.000€ godišnje u Zvezdi, a sad prodaje sladoled!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Miljenik navijača Crvene zvezde Karlos Eduardo de Fiori Mendeš, ili jednostavnije Kadu, danas ima privatan biznis u Brazilu.

 Bivsi fudbaler Crvene zvezde Kadu sada prodaje sladoled Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je u ljeto 2009. godine primijetila u Zeti dvojicu talentovanih Brazilaca - i u "paketu" ih dovela u Beograd. Savio je služio da "kvari igru", a Kadu da je kreira, međutim obojici je trebalo neko vrijeme da se prilagode na jači fudbal. Kada je Kaduu to pošlo za rukom, postao je jedan od najvažnijih igrača Zvezde, a posebno se pamti gol koji je postigao u čudesnom preokretu protiv Dinama iz Tbilisija (5:2), kada je zajedno sa Dejanom Lekićem podario navijačima crveno-bijelih jednu od nezaboravnijih evro-epizoda. Ali, tu je i onaj gol u 142. "vječitom" derbiju kada je u 90. minutu donio pobjedu Zvezdi...

Na odlasku iz Zvezde bio je najbolji strelac od svih stranaca u istoriji kluba (ako ne računamo one iz Ex-Yu zemalja), što su na kraju oborili Ričmond Boaći, Ugo Vijeira i El Fardu Ben, međutim ostao je u srcu navijača, posebno jer podsjeća na jedan period u kome je slavni klub imao dosta finansijskih problema. A, gdje je danas Kadu?

U intervjuu za "Mozzart Sport" potvrdio je da je posvećen radu sa djecom (kako drugačije u Brazilu), dok takođe posjeduje i jednu prodavnicu sladoleda: "Živim u Andradini gdje sam i rođen, drugar Bazilio koji je igrao u Santosu i Palmeirasu drži školu fudbala, pa mu ja pomažem kao trener, a imam i privatan posao sa sladoledom. Lijepo mi je u svakom slučaju, volim da radim sa djecom i mladim ljudima".

Interesantno je da se i dalje druži sa Savijom, koga zna još iz Golubovaca, ali žive na različitim krajevima Brazila. Trude se da održe kontakt i deceniju i po kasnije: "Redovno se čujemo i družimo porodično. On živi na jugu Brazila, u gradu Balneario Kamboriju koji je na moru, nedavno smo mu išli u posjetu".

Podsjetimo, Kadu je po odlasku iz Zvezde igrao još za Šerif iz Tiraaspolja, Akhu iz Libana i Balzan sa Malte. Karijeru je završio 2019. godine, nakon velikih problema sa povredom koljena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC