• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac večeras dobija šestog predsjednika za osam godina!

Autor Dragan Šutvić

Na večerašnjem zasjedanju crveno-plavi će dobiti novog prvog čovjeka kluba, šestog od početka 2016. godine.

 FK Borac šesti predsjednik za osam godina  Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbalski klub Borac ovog ponedjeljka će dobiti novog predsjednika.

Nasljednik Milana Tegeltije na mjestu prvog čovjeka kluba postaće, po svim prilikama, banjalučki privrednik i dosadašnji član Upravnog odbora kluba iz Platonove ulice Goran Lukić.

Odluku će donijeti delegati klupske Skupštine na večerašnjem zasjedanju, ali s obzirom na to da Lukić, koji je potvrdio da je spreman da preuzme funkciju, nema protivkandidata, njegovo imenovanje trebalo bi da predstavlja stvar formalnosti.

Tako bi Goran Lukić postao čak šesti predsjednik crveno-plavih u posljednjih osam godina!

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Početkom januara 2016. godine, na sjednici Skupštine, za predsjednika je jednoglasno izabran Dejan Kusturić. Na tom mjestu zamijenio je Draška Ilića, a pored njega, u najuže rukovodstvo tada su još izabrani Darko Ljubojević, Dejan Travar, Srđan Amidžić, Vedran Jarić, Vladimir Cvijanović i Radislav Gojković.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Kusturić je mjesto predsjednika Borca napustio krajem 2016. godine zbog privatnih obaveza, a njegov nasljednik bio je Branko Kovačević. Predvodio je Upravni odbor u kojem su još bili i Mario Keserović, Darko Milunović, Vedran Pušić, Damir Pušić, Viktor Latinović i Vico Zeljković, koji je i naslijedio Kovačevića na funkciji u Borcu.

U Kovačevićevom Upravnom odboru Zeljković je bio potpredsjednik, a na poziciju prvog čovjeka "pomjerio" se u junu 2018. godine. Kovačević je ostao član uprave, zajedno sa Keserovićem i Latinovićem, a u najuže rukovodstvo kooptirani su i Dragomir Batar, Đorđe Grubišić i Ljubo Tomić.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Na poziciji predsjednika Borca Zeljković se zadržao dvije godine, postavši u međuvremenu i prvi čovjek FS RS. Sa predsjedničke funkcije u Borcu povukao se u ljeto 2020. godine, pred izbor za predsjednika FS BiH, a čelni čovjek banjalučkog kluba umjesto njega postao je Stojan Malbašić, bivši igrač, trener i sekretar stručnog štaba crveno-plavih.

Na početku Malbašićevog mandata, članovi Upravnog odbora postali su Mladen Jovićević i Stanislav Koleska, a osvajač Kupa Jugoslavije i Mitropa kupa sa crveno-plavima zadržao se na mjestu predsjednika najduže od svih do sada pobrojanih.

Izvor: Goran Arbutina, mondo.ba

Na toj funkciji ostao je do marta 2023. godine kada je tadašnje rukovodstvo podnijelo ostavku, a novi prvi čovjek kluba, u aprilu iste godine, postao je Milan Tegeltija, koji se tako vratio u klub nakon što je tokom 2010. i 2011. godine obavljao funkciju potpredsjednika.

Krajem 2023. godine je nagovijestio, a sa prvim danima 2024. godine i podnio ostavku smatrajući da je "vrijeme da Borac dobije profesionalnog predsjednika-menadžera". 

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Tegeltijin Upravni odbor činili su Bojan Kresojević, Ljubo Ninković, Slobodan Stanarević, Bogoljub Zeljković i Goran Lukić, koji bi večeras trebalo da dobije povjerenje skupštinskih delegata da preuzme predsjedničku palicu nad trenutnim liderom Premijer lige i dvostrukim šampionom BiH.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC