• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijatović kažnjen jer je "izvukao" milion evra iz dvije kompanije!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Prema informacijama lista "Periodiki", Mijatović je kažnjen zbog neprijavljivanja prihoda.

 Mijatović kažnjen jer je "izvukao" milion evra iz dvije kompanije Izvor: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poreska uprava Španije sankcionisala je legendarnog jugoslovenskog fudbalera Predraga Mijatovića (55) zbog toga što nije prijavljivao tačne iznose prihoda i drugih finansijskih sredstava koje je dobijao tokom posredovanja u transferima, piše madridski "Periodiko". To se dogodilo nakon što je napustio funkciju sportskog direktora Real Madrida (posle 2009. godine), a sada mu je izrečena i novčana kazna zbog toga jer je prekršaj "veoma ozbiljan", pišu oni.

Presuda je donesena inače još 22. decembra 2023. godine, međutim španski mediji su tek sada imali uvid u detalje gdje se spominje da iako je Mijatović tvrdio da po napuštanju uloge sportskog direktora nije radio kao posrednik u transferima, inspektori Poreske uprave su utvrdili da to nije istina i da su mu agenti "u kešu i kompenzaciji" plaćali usluge.

Između ostalog, spominje se i da je Poreska uprava primijetila da je bilo i nedozvoljenih transakcija u formi novčanih pozajmica, pa je tako navodno "izvukao" milion evra iz dvije kompanije u Švajcarskoj koje su u njegovom vlasništvu, što nije bilo prijavljeno španskim vlastima. Ipak, primijećeno je da je navodno preko tih kompanija platio troškove za kupovinu kuće u ekskluzivnoj četvrti Madrida.

Izvor: ATA images

Kako piše "Periodiko", Mijatović je samo za 2012. na osnovu poreza na prihod, morati da plati kaznu i dugovanje od 285.000 evra, ako na kraju Vrhovni sud potvrdi ovu presudu u žalbenom postupku. Uz njega, spominje se i agent Vladica Lemić koji je sarađivao sa Mijatovićem dok je bio sportski direktor Real Madrida (transferi Drentea, Huntelara...). Prema istrazi, njihova saradnja se nije završila po odlasku Mijatovića iz Reala, nego je Lemić "plaćao Mijatoviću kompenzacije za savjetodavne i posredničke usluge" i spominje se suma od 800.000 do 1.500.000 evra u periodu od četiri godine.

Za sada se Predrag Mijatović nije oglašavao na ovu temu, a posljednji put u javnosti viđen je na žrijebu za Ligu nacija u Parizu gdje se srdačno pozdravio sa Robertom Prosinečkim, Stevanom Stojanovićem i Draganom Stojkovićem.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC