• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Pari sen Žermena vrijeđali gradonačelnicu Pariza: Uslijedila tužba zbog seksizma i homofobije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Gradska skupština Pariza saopštila je u utorak da će preduzeti pravne mjere protiv dijela navijača Pari sen Žermena, nakon što su gradonačelnici An Idalgo uputili seksističke i homofobne uvrede tokom prvenstvene utakmice.

 Pari sen Žermen gradonačelnica Pariza Izvor: Shutterstock

Navijači su nezadovoljni pošto se Idalgo protivi da Pari sen Žermen kupi stadion "Park prinčeva".

Gradonačelnica će podnijeti tužbu u svoje ime zbog javnih uvreda, a cijela stvar biće proslijeđena Disciplinskom komitetu francuske lige, dodaje se u saopštenju Gradske skupštine Pariza, a prenose agencije.

Navijači Pari sen Žermena su istakli brojne transparente sa uvredljivim porukama upućenim gradonačelnici, tokom utakmice protiv Lila (3:1) u subotu na "Parku prinčeva".

"Bez Pari sen Žermena, Park više nema prinčeve", pisalo je na jednom transparentu.

"Idalgo ubija Pariz i njegovu magiju", navodi se na drugom transparentu, a uz to navijači su pozvali gradonačelnicu da podnese ostavku i uputili su joj seksističke i homofobne uvrede.

Predsjednik "svetaca" Naser al-Kelaifi rekao je prošle sedmice da klub planira da napusti stadion, nakon što su gradski čelnici Pariza izglasali da "Park prinčeva" nije na prodaju.

Pari sen Žermen je osnovan 1970. godine, a dvije godine kasnije počeo je da igra na "Parku prinčeva" i imao je koristi od dugoročnog zakupa.

Klub, koji je u vlasništvu katarskog konzorcijuma, želio je da kupi stadion, ali poslije osam godina razgovora moraće da potraži novi.

Pari sen Žeremen je uložio više od 85 miliona evra u troškove održavanja stadiona. Klub je naveo da će uložiti dodatnih 500 miliona evra u renoviranje kako bi se takmičio sa drugim evropskim klubovima na najvišem nivou.

Što se tiče homofobnih skandiranja, koja se često mogu čuti na utakmicama francuske lige, Gradska skupština Pariza saopštila je da je i dalje "mobilisana protiv svih oblika diskriminacije". Uoči utakmice protiv Lila, navijači obje ekipe su pjevali pjesme protiv homoseksualaca, a spiker je na stadionu apelovao da prestanu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC