• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo Ratomir Babić: Odlazak nekdašnjeg funkcionera Partizana i FSS

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbalski savez Srbije saopštio je da je preminuo Ratomir Babić.

 Preminuo Ratomir Babic Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Fudbalski savez Srbije objavio je ovog jutra tužne vijesti. U 82. godini preminuo je Ratomir Raša Babić, nekadašnji visoki funkcioner Fudbalskog saveza Srbije, Fudbalskog saveza Beograda i Partizana. 

Babić je godinama, decenijama, obavljao vrlo odgovorne funkcije u najvišim fudbalskim strukturama srpskog fudbala i njegov odlazak je veliki gubitak za cijeli srpski fudbal, naročito Partizan. "Raša Babić je čovjek koji je skoro čitav svoj život posvetio fudbalu, još od 1957. godine kada je zaigrao za Koceljevu iz rodnog kraja. Partizan je bio njegova najveća ljubav, a prva funkcija u klubu iz Humske bila je kao član Savjeta omladinske škole 1978. godine", stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije i dodaje se:

"Bio je član Skupštine Partizana, Upravnog odbora kluba iz Humske, a u periodu kada su čelni ljudi kluba bili Mirko Marjanović i Dragan Đurić, potpredsjednik Partizana. Ratomir Babić se najviše isticao u radu omladinske škole, bio je dugo godina i predstavnik Partizana u Zajednici Superlige, zatim veoma aktivan i poštovan član Izvršnog odbora FSS. Dolaskom na mjesto predsjednika Fudbalskog saveza Beograda učinio je da se Savez finansijski oporavi, osavremeni i postane stabilan. Poslije dolaska Slaviše Kokeze na mjesto predsjednika FSB, postao je počasni predsjednik FS Beograda. Bio je i član Komisije FSS za sprovođenje izbora, kao i dugogodišnji delegat na utakmicama najvišeg ranga domaćeg fudbalskog takmičenja."

Mjesto i vrijeme sahrane Ratomira Babiće biće naknadno objavljeni.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC