• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izvinjavam se što sam rekao da je debeo: Gvardiola mu uništio karijeru, pa uradio šta nikad ne čini

Pep Gvardiola se izvinio svom bivšem fudbaleru Kalvinu Filipsu jer ga je nazvao debelim.

 Pep Gvardiola se izvinio Kalvinu Filipsu Izvor: YouTube//City Xtra/Screenshot

Najbolji trener svih vremena Pep Gvardiola rijetko priznaje da je pogriješio, još ređe se izvinjava, ali je u slučaju Kalvina Filipsa napravio izuzetak. Doduše, sa zakašnjenjem od skoro godinu i po dana, ali izvinjenje je izvinjenje i vjerujemo da će ga bivši fudbaler Mančester sitija i prihvatiti.

Gvardiola je nakon Svjetskog prvenstva u Kataru izjavio da se Filips, koji je predstavljao Englesku, ozbiljno ugojio i da je debeo, što je napravilo velike probleme veznom fudbaleru. Ne samo da ga je Gvardiola potpuno otpisao iz tima, iako ga je prethodno platio 49 miliona evra Lids junajtedu, nego su ga prvo navijači "uzeli na zub", a potom i kompletna engleska javnost koja ga je neretko ismijavala. Uz to, ništa blaži nisu bili ni mediji.

Sada kada je Filips otišao iz Sitija u Vest Hem (prvo pozajmica, pa otkup), Gvardiola je odlučio da se izvini svom nekadašnjem fudbaleru: "Da, žao mi je... Jednom godišnje nije loše. Mnogo mu se izvinjavam. Kaže da nije pričao sa mnom o tome? Ne, pričali smo, prije nego što sam izašao pred medije. Nikada se ne dešava da vama nešto kažem, a da nisam pričao sa mojim igračima o problemu koji imamo", objasnio je Pep Gvardiola potpuno iskreno, ne sarkastično kako inače često odgovara na novinarska pitanja od kada je u Engleskoj.

Filips je je bio najvažniji igrač Lids junajteda u sezoni 2021/22, a onda je došao u redove "građana" gdje nije mogao da dođe do prvog tima od Rodrija i ostalih igrača. Odigrao je samo 911 minuta do ove zime, a potom je proslijeđen u Vest Hem gdje se za sada takođe nije snašao i sa njim u timu su izgubili tri od četiri utakmice, dok je skrivio i crveni karton.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC