• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovdje nema penala za Partizan! Zdravko Jokić: Pogledajte golmana, to je kraj priče

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sudijski ekspert oglasio se povodom odluke koja je naljutila crno-bijele.

 Nije bio penal na Partizan Napredak analiza Zdravko Jokic Izvor: TV Arena sport/screenshot

Prema mišljenju sudijskog eksperta Zdravka Jokića sudija Nikola Radaković donio je ispravnu odluku kada nije dosudio penal za Partizan na utakmici protiv Napretka. U duelu napadača crno-bijelih Nemanje Nikolića i golmana gostiju Vladimira Savića on ne vidi elemente faula.

"Više puta u našim emisijama ponavljamo da je razlika kad startuju golman i igrač. Kad reaguje golman, a onda dođe do sudara sa igračem, onda nema prekršaja. Nikolić ovdje udara kratko loptu, a kad golman udara loptu i ona odlazi onako kako je golman izbio i po inerciji dolazi do sudara koji nije kažnjiv. Kad bi bio odbrambeni igrač, bilo bi drugačije, ali da ne zbunjujemo. Ovdje je golman odigrao loptom i cijela priča je završena. Nema penala", rekao je Jokić za TV Arena sport.

Ranije u četvrtak, istu ocjenu da nije bio penal iznio je i sudijski ekspert Raka Đurović.

Da li je golu Napretka prethodio prekršaj Ovusua? "To se dešava na drugoj polovini terena, odakle kreće akcija završena pogotkom. Kad pogledamo snimak, vidjećemo da ne možemo baš da tvrdimo šta se desilo, jer se od igrača Partizana okrenutog leđima ne vidi... Ne postoji jasan snimak da vidimo da li je bilo onoga na šta se žali Partizan", rekao je Jokić.

Da li je bio penal za Partizan zbog igranja rukom igrača Napretka u nadoknadi vremena? "Sudije su i u nadoknadi donijele dobru odluku, lopta je u prirodnom položaju, lopta pada odozgo, nema pokreta rukom, ona dolazi na ruku koja je u prirodnom položaju, ne pravi pokret, prirodnu prepreku... Dobra odluka sudija".

Jokić je pohvalio rad arbitra Radakovića. "Mogu reći sve najbolje, sudija je sudio vrlo dobro, pokazao da može da podnese pritisak i da donese tačne odluke pod pritiskom ne samo igrača, klupa, već i pritiskom značaja utakmice. Igralo se cijelo drugo poluvrijeme u kaznenom prostoru gostiju, a sudija je bio miran, skoncentrisan, fokusiran, atmosfera nije uticala na njega, zadržao je mirnoću, umjerenost. Vrlo dobro suđenje mladog sudije na koga sudijska komisija sigurno može da se osloni".

Porazom protiv Napretka i kasnijom pobjedom Crvene zvezde protiv Radničkog iz Niša, crno-bijeli su ispustili prvo mjesto na tabeli Superlige i sada su na čelu crveno-bijeli, branioci titule.

Pogledajte

00:13
Grobari ispunili jug na 172. večitom derbiju
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC