• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajići" se pobjedom u Sloveniji vraćaju u igru za plasman na Evropsko prvenstvo

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mlada reprezentatacija Bosne i Hercegovine (U-21) se od nedjelje u Trening centru FS BiH u Zenici sprema za naredni meč u kvalifikacijama za EURO 2025.

 U-21 BiH gostuje u Sloveniji, najava Igor Janković Admir Bistrić Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Selektor "zmajića" Igor Janković očekuje da ekipa prikaže dobru igru u predstojećoj utakmici.

"Motivacija da pobijedimo proizlazi iz nošenja reprezentativnog dresa. Naš trijumf na Kipru označio je naš povratak u borbu za plasman na veliko takmičenje. Idemo naprijed korak po korak, svjesni rizika koji su pred nama. Iako se suočavamo sa izazovima u sastavu zbog povreda i odsustva nekih igrača koji su se pridružili drugim reprezentacijama, to nas ne obeshrabruje. Naprotiv, daje nam dodatnu snagu i motivaciju da pružimo izvanredan nastup", rekao je Janković i dodao:

"Temeljno smo analizirali našeg protivnika, sa kojim smo odigrali dvije utakmice u prethodnih godinu i po dana. Dobro poznajemo njihov stil igre, i teško da možemo jedni druge nečim iznenaditi. Važno je da ostanemo fokusirani tokom cijelog meča i da ispoštujemo strategije koje ćemo razraditi ove sedmice. Slovenija predstavlja izbalansiranu ekipu koja ima kvalitetnog selektora, koji je i moj prijatelj, te brojne igrače koji su aktivni u inostranim klubovima i imaju dobru minutažu. Svi dijelovi njihovog tima pokazuju kvalitet, što se odražava kroz rezultate na reprezentativnom nivou, ali isto tako su ranjivi kao i svaki drugi tim. Naš fokus je isključivo na nama samima, potrudićemo se da odigramo izuzetno kvalitetnu utakmicu, jer pozitivan rezultat vraća nas u igru za plasman na Evropsko prvenstvo".

Admir Bristrić, talentovani centarfor Olimpije, sa oduševljenjem ističe svoju radost zbog prisustva na ovom okupljanju pred važan susret protiv selekcije Slovenije.

"Osjećam se izvanredno. Već tri dana smo zajedno na okupljanju i vjerujem da nas očekuju izvrsne pripreme. Naš cilj je jasan - putujemo u Sloveniju po važne bodove koji su od ključne važnosti za nas. Smatram da su najvažniji faktori našeg uspjeha isključivo želja i volja, te taktička disciplina. Duboko vjerujem u kvalitet naše ekipe i smatram da imamo više talenta od naših protivnika. Ova utakmica je prilika da im se revanširamo za prošli susret na Grbavici. Kada govorim o našoj motivaciji za ovu utakmicu, na skali od 0 do 10 ocjenjujem je desetkom. Od trenutka kada smo se okupili sa trenerom Jankovićem, osjeti se jedinstvo i predanost timu. Svako novo lice koje se pridruži brzo se prilagođava našoj ekipi, što je izuzetno važno za naš uspjeh", rekao je Bistrić, a prenio zvanični sajt FS BiH.

Mlada selekcija BiH u srijedu putuje u Sloveniju, a utakmica će biti odigrana 22. marta u Murskoj Soboti na stadionu "Fazanerija" s početkom u 18 časova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC