• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski fudbaler želi da igra za reprezentaciju Mađarske

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srbin Ognjen Radošević želi da nastupa za Mađarsku! Da li Fudbalski savez Srbije treba da reaguje?

 ognjen radosevic srbin hoce da igra za madjarsku Izvor: Youtube/ Magyar Labdarúgó Szövetség /Printscreen

Nakon što je Dejan Kerkez riješio da igra za Mađarsku, sada još jedan Srbin želi da se oproba u dresu ove reprezentacije! U pitanju je Ognjen Radošević, 20-godišnji ofanzivni vezista Ujpešta za koga sasvim sigurno ne znate. 

Ovaj mladi kreativac je praktično kao dijete otišao u susjednu zemlju i sada je javno u jednom intervjuu istakao da želi da nastupa za nacionalni tim Mađarske!

Akademiji kluba sam se pridružio 2017. godine, tamo sam naučio mađarski, prije toga uopšte nisam govorio jezik. Prvo sam naučio termine koji se koriste u fudbalu. Učim od 16 godine, tadašnji saigrači su mi mnogo pomogli u komunikaciji, a poslije godinu dana već sam mogao tečno da govorim”, rekao je Radošević za mađarske medije. 

Vezista rođen 2003. godine je debi u seniorskom fudbalu imao tek nedavno, u prvom proljećnom dijelu mađarskog prvenstva, ali je od tada igrao na svakom meču za nekadašnjeg velikana evropskog fudbala. 

"Moji roditelju su Srbi i ne pričaju mađarski, a ja trenutno nemam mađarsko državljanstvo. Svakako je da bih htio da ga dobijem što prije", počeo je on, a onda objasnio zašto bi mu Mađarska bila prvi izbor za nacionalni tim. 

"Pošto sam ovdje došao kao jako mlad izabrao bi Mađarsku na reprezentativnom nivo. Ako dobijem državljanstvo mogu da računaju na mene. Obukao bih dres Mađarske, jer se osjećam kao Mađar! Radim već neko vrijeme na državljanstvu i nadam se da će sve ispasti kako treba", naglasio je on.

Nikako ne bi bio prvi koji je kao Srbin zaigrao za Mađarsku, a novinare je zanimalo da li i on može da očekuje uspješnu karijeru kao Miloš Kerkez. Takođe Srbin koji igra za Mađare, a trenutno nastupa u Premijer ligi.

"To je ono u šta vjerujem i zašto vredno radim, nadam se da ću uspjeti. Mislim da moj napredak ide dobrom brzinom. Nisam mogao da zamislim ništa bolje i sada sam zadovoljan i srećan u Ujpeštu", završio je on. 

(MONDO, CSAK Foci)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC