• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dani Alveš danas izlazi iz zatvora!

Autor Dragan Šutvić

Slavni Brazilac je platio kauciju i ovog ponedjeljka će izaći iz zatvora.

 Dani Alveš izlazi iz zatvora  Izvor: Profimedia

Dani Alveš osuđen je nedavno na zatvorsku kaznu od četiri i po godine zbog silovanja, ali je platio kauciju od milion evra i moći će da izađe iz zatvora, saopštio je danas sud u Barseloni!

"Obavještavamo vas da je kaucija Danija Alvesa evidentirana na računima suda u Barseloni", navodi se u saopštenju ovog suda.

Brojni novinari okupili su se danas po kiši od jutra ispred zatvora, koji se nalazi 40 kilometara od Barselone, čekajući njegovo puštanje iz zatvora.

Očekuje se da će Alveš kasnije danas biti izaći iz zatvora, pa će samim tim na slobodi dočekati izricanje drugostepene presude. Još uvijek nije određen datum pred Višim sudom u Barseloni, a slučaj može da završi i na Vrhovnom sudu u Madridu.

Sud je, podsjetimo, prošle nedjelje odlučio da pusti Alveša na slobodu uz kauciju od milion evra. Uz kauciju od milion evra, Alveš mora da preda svoje brazilske i španske pasoše i zabranjeno mu je da napušta Španiju.

Ne smije, takođe, da priđe žrtvi na kilometar, ne smije da se pojavljuje ispred njene kuće ili radnog mesta niti da pokuša da komunicira sa njom u narednih devet godina. Takođe, sud je odredio da Alveš žrtvi plati odštetu u iznosu od 150.000 evra, a Brazilac mora da se javlja u sud jednom nedjeljno.

Alveš je osuđen u februaru na četiri i po godine zatvora zbog silovanja žene u noćnom klubu u Barseloni 31. decembra 2022. godine.

Brazilac je tokom trodnevnog suđenja negirao krivicu i rekao da je njihov susret bio sporazuman, dok je žena svjedočila da ju je fudbaler silovao u toaletu noćnog kluba u Barseloni.

Alveš je u zatvoru otkako je uhapšen, prošlog januara. Njegovi prethodni zahtjevi da bude pušten uz kauciju su odbijeni jer je sud smatrao da postoji rizik od bjekstva. Brazil ne izručuje svoje državljane koji su osuđeni u inostranstvu.

Na osuđujuću presudu žalili su se i njegov branilac i državni tužilac. Odbrana traži oslobađajuću presudu, a tužilaštvo da se zatvorska kazna poveća na devet godina. Advokati žrtve tražili su kaznu zatvora od 12 godina.

Alveš (40) je najtrofejniji igračau istoriji, s obzirom na to da je tokom karijere osvojio 42 titule, uključujući tri Lige šampiona sa Barselonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom. Najveći uspeh ostvario je igrajući za Barselonu sa kojom je osvojio 23 trofeja od 2008. do 2016. godine.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC