• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Htjeli su da ubace rovca između nas! Mitrović o aferama iz Katara: Uvijek hoće neki problem!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Aleksandar Mitrović pričao o reprezentaciji Srbije.

 Aleksandar Mitrović pričao o reprezentaciji Srbije Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Ostalo je manje od dva mjeseca do početka Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a cijela zemlja se nada da se tamo neće ponoviti Katar. "Orlovi" su na Svjetsko prvenstvo 2022. godine otišli puni elana, podrške, vjere u njih kakva nikada nije viđena, ali nažalost nisu uspjeli da izdrže pritisak i doživjeli su debakl. Ne samo da nisu ostavili dobar utisak protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske, nego se sve vrijeme pričalo o aferama umjesto o fudbalu.

"Djeluje mi da su ljudi vjerovali u tim jedino uoči Svjetskog prvenstva u Kataru", ispričao je Mitrović tokom gostovanja u podkastu "Wish&Goal" na Sportklubu:

"Pobjeda u Portugalu bila je ključna, igrali smo sjajno u kvalifikacijama. Odavno sam reprezentativac i u tom periodu uvijek su nas osporavali, kao da su pojedinci jedva čekali da se nešto loše desi. Pričam za nekih 90 odsto javnosti. Pokušavali su da naprave problem, iako ne postoji! A, nikad bolju reprezentaciju, što se tiče momaka i grupe, atmosfere, nismo imali. Htjeli su da ubace rovca, između nas! Osjećali smo to i da nije naša grupa bila toliko jaka, siguran sam da ni rezultati ne bi izgledali približno dobri."

Mitrović ističe da su fudbaleri Srbije "ispunili ciljeve u prethodna tri ciklusa" za šta mora da se kaže da je velika stvar, dodajući da su rezultati opravdali ciljeve - iako se nije igrao sjajan fudbal.

"Bolje smo igrali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali i sada smo otišli na mišiće. I da prođemo grupu, pričaće sigurno pojedinci da ne igramo dobro, da grupa nije jaka i slično. Uvijek se traži neka falinka!", naglasio je najbolji strijelac u istoriji Srbije.

Podsjetio je na meč protiv Mađarske, gdje su izgubili uprkos stvorenim šansama, a onda su ih dočekale kritike koje nisu zaslužili, pa se nada da će biti potpuno drugačija slika kada budu igrali u Njemačkoj protiv Engleske, Danske i Slovenije:

"Samo se nadam da ćemo imati iskustva i pameti, istovremeno i da smo naučili kao ekipa kako da napravimo ključan korak na putu do uspjeha. Imamo kontinuitet, konstantni smo na velikim takmičenjima, tim i pojedinci nalaze se u zenitu. Selektor je sa nama duži period i to je takođe bitno!", zaključio je.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC