• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Ibrahim Šehić oprostio se od reprezentacije BiH: Danima mislim šta da kažem...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon Miralema Pjanića, još jedan igrač stavio je tačku na reprezentativnu karijeru.

 Ibrahim Šehić Izvor: Maciej Rogowski / Alamy / Alamy / Profimedia

Proteklog vikenda Miralem Pjanić objavio je da se oprašta od reprezentacije BiH i da više neće nositi dres "zmajeva", a sada je njegovim stopama krenuo i Ibrahim Šehić.

Iskusni čuvar mreže nakon deceniju i po odlučio je da je vrijeme za reprezentativnu penziju, a svoju odluku saopštio je putem vlastitog Instagram profila.

"Danima mislim šta da kažem i kako da počnem. Nevjerovatnih 14 godina je prošlo od prvog poziva za najdraži dres. Baš kao što je moj otac izgubio život braneći našu domovinu i ja sam je branio na svoj način, najbolje što sam mogao, 66 puta ponosno nosio grb BiH. Zahvalan sam svima koji su me na tom putu pratili, moja porodica, prijatelji, treneri i saigrači, od mene ste napravili boljeg čovjeka, a najveće hvala naravno ide najboljim navijačima BHF-u. Vi ste srce ove reprezentacije, hvala vam za sve. Najljepše uspomene sam doživio, najveće radosti i tuge, uspjeh koji te digne u nebesa i poraz koji osjetiš u svakoj ćeliji svog tijela. Odlazak na Svjetsko prvenstvo, osvojen Kirin kup, dvaput prvi u grupi B Lige nacija, otkinuti bodove svjetskim i evropskim prvacima i još mnogo nezaboravnih pobjeda i utakmica. Imamo mi još mnogo toga za pokazati, nadam se da će to biti ubrzo uz novog selektora koji nam je svima oduvijek bio uzor. Sergej Barbarez i čitav stručni štab koji je prošao sve što igrači prolaze sad biće vam najbolji mentori. Čuvajte nam Bosnu i Hercegovinu, a ja sam od danas najglasniji navijač. Volim te, Bosno i Hercegovino, jedna si i jedina", poručio je Šehić.

Golman rođen u Rogatici prije 35 godina trenutno brani u Saudijskoj Arabiji, gdje je član tamošnjeg Al-Kaleja. U karijeri je još nosio dres Konjaspora, Erzurumspora i Mersina u Turskoj, u Azerbejdžanu je branio za Karabag, a u BiH za Željezničar, gdje je i počeo karijeru.

Dres seniorske reprezentacije BiH nosio je 55 puta.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC