• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najmlađi trener u Superiligi Srbije ostao bez posla! Jedna pobjeda na 16 mečeva - moralo je da se mijenja!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Talentovani stručnjak Nikola Mitić nije pomogao Voždovcu da izbjegne borbu za opstanak.

 Nikola Mitić dobio otkaz u Voždovcu Izvor: MN PRESS

Nova promjena trenera u Superligi Srbije i to u samom finišu sezone - kada je pred nama izuzetno neizvjesna borba za opstanak u elitnom rangu. Sporazumno su se razišli fudbalski klub Voždovac i dosadašnji trener tog tima, Nikola Mitić (33). Perspektivni stručnjak preuzeo je ekipu tek nekoliko dana pred početak proljećnog dijela sezone i nije uspio da ostvari dobre rezultate na klupi kluba iz Zaplanjske.

"Fudbalski klub Voždovac danas je sporazumno prekinuo saradnju sa dosadašnjim šefom stručnog štaba, gospodinom Nikolom Mitićem. Najmlađi šef struke u Super ligi Srbije hrabro je preuzeo ekipu početkom proljećne polusezone, ali je na 16 utakmica upisao je jednu pobjedu, 12 poraza i tri remija", navodi se na zvaničnom sajtu kluba. Odluka je donijeta nakon poraza od Železničara.

Podsjećamo, Mitić je ulogu prvog trenera preuzeo nakon odlaska Marka Savića, koji je iz ličnih razloga napustio klub nakon odrađenih zimskih priprema. Mitić je u tom trenutku postao najmlađi trener koji je u tekućoj sezoni sjedio na klupi nekog od timova iz elitnog ranga srpskog fudbala.

Ipak, izostali su rezultati! Voždovac je tokom proljećnog dijela sezone, oslabljen za Bogdana Jočića i Borisava Burmaza koji su napravili inostrane transfere, bio jedan od najslabijih timova u prvenstvu. To je beogradski tim dovelo na rub eliminacije iz Superlige, nakon decenijskog kontinuiteta u društvu najboljih klubova. Nakon poraza od pančevačkog Železničara pred svojim navijačima Voždovac se nalazi na 14. poziciji sa 34 osovjena boda, tek dva više od tima iz Pančeva.

Iz Superlige Srbije već je ispao Radnik iz Surdulice, a sa njim će u Prvu ligu Srbije još jedan tim. Ekipe koje zauzmu 13. i 14. poziciju igraće baraž za opstanak u elitnom rangu srpskog fudbala, protiv trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe u drugoligaškom karavanu.   

(MONDO - D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC