• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Piksi mi je uzor!" Živković sa Srbijom ima jedan cilj, a jedan meč ne zaboravlja

Autor Dragan Šutvić

Andrija Živković jedva čeka da započne Evropsko prvenstvo sa Srbijom.

 Andrija Živković intervju pred EURO 2024 Izvor: MN PRESS

Andrija Živković iza sebe ima sezonu iz snova u PAOK-u. Donio je ekipi titulu, uz nevjerovatnu statistiku od 19 golova i 14 asistencija. Uz to proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) i navijači ga obožavaju. Sada tu formu želi da prenese na reprezentativni dres.

Potvrdio je to i u razgovoru za FSS.

"Sjajna sezona iza mene. Znači mi mnogo zbog Evropskog prvenstva, da ovdje budem spremniji i što bolji, da dam maksimum. U dobroj sam formi, imao sam sjajnu sezonu i želim da nastavim tako. Naravno da mi znači i MVP priznanje, drago mi je. Volim taj klub, uživam tamo, drago mi je što sam pomogao ekipi da osvoji titulu. Želim to iskustvo ovdje da prenesem", počeo je Živković.

On je najmlađi debitant od kada je Srbija postala samostalna država, imao je samo 17 godina i 3 mjeseca na meču protiv Japana.

"Nevjerovatan osjećaj, to se nikada ne zaboravlja. Dejan Stanković se oprostio na tom meču, jako mi znači za moju karijeru. Nadam se da ću opravdati to i da ću da budem što bolji."

Bio je dio reprezentacije koja je 2015. godine osvojila Svjetsko prvenstvo za igrače do 20 godina. Sedmorica iz te ekipe sada su u seniorskom timu u Njemačkoj.

"Puno znače takve stvari, svi ovdje su dobri momci. Sedmorica se znamo oko 15 godina, lijep podatak. Drago mi je što smo na okupu sa istim ciljem, da pomognemo Srbiji."

Prvi put poslije 24 godine Srbija se plasirala na Evropsko prvenstvo, posljednji put je to bilo kada je Dragan Stojković bio kapiten nacionalnog tima. Zanimljivo je da su Andrija i Piksi iz Niša.

"Naravno, jedno veliko ime u svijetu fudbala. Skoro svima je bio uzor. Drago mi je što dolazimo iz istog naselja, na minut smo. Izuzetan čovjek i izuzetan trener", dodao je Živković i nije htio da otkriva njihove interne šale.

Izvor: MN PRESS

Pred početak šampionata savladana je Švedska sa 3:0.

"Uvijek je lijepo kada ne primiš gol, kada se dobro braniš i igraš kao tim. Pokazali smo to, želimo da na svakom meču damo maksimum."

Srbija je i zvanično najviša zemlja na EP, tako da bi prekidi mogli da budu važan faktor.

"Nadam se da hoće. Imamo visoke igrače, dobre skakače, probaćemo da opravdamo to, da igramo naš stil igre i da pobejđujemo".

U nedjelju "orlove" čeka duel sa Englezima i tada će Andrija i saigrači morati dosta pažnje da posvete defanzivi.

"Favoriti su na papiru, vidjećemo na terenu. Igraćemo našu igru, mi smo profesionalci, protiv koga god da igramo dajemo maksimum, bilo da je Engleska ili neka druga reprezentacija. Idemo na pobjedu."

Poslije toga slijede dueli sa Danskom i Slovenijom.

"Danas svi igraju fudbal, moraš da budeš oprezan u svakom meču, mi izlazimo sa istim pristupom, da budemo agresivni kao tim i mislim da neće biti mnogo problema", zaključio je Živković.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC