• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otpisali Srbiju, kažu da neće proći grupu! Dali 0,3 odsto šanse "orlovima", a Hrvate stavili među favorite!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hrvatska je deveti favorit prvenstva, a Srbiju statističari stavljaju u jako nepovoljnu poziciju.

 statisticari ne daju srbiji nikakve sanse na euro 2024. Izvor: MN Press/YouTube/HRT/screenshot

Srbija je poslije prvog kola Evropskog prvenstva jedan od deset timova bez bodova, ali najnovije projekcije "orlove" stavljaju na 18. mjesto na Euro 2024! Kako kažu statističari Srbija ima 0,3 odsto šanse da osvoji prvenstvo, što znači da gotovo nema nikakve nada da će se "orlovi" u Beograd vratiti sa peharom. 

Samo Gruzija ima apsolutno 0 odsto šanse da osvoji prvenstvo, zatim slijede Albanija, Poljska i Češka koje se procjenjuju na 0,1 odsto, a od Srbije je lošija i Škotska sa 0,2 odsto. Dobra najava za naredni meč u četvrtak od 15 časova koji Srbija igra sa Slovenijom je i to što statističari procjenjuju šanse Srbije i Slovenije apsolutno isto, na 0,3 odsto šanse. Što se tiče naše grupe Danci su 13. favoriti i imaju 1,1 odsto šanse da ponovo uspjeh iz 1992. godine i osvoje Euro. 

Prvi favoriti turnira su Belgijanci sa 20,3 odsto šanse da osvoje turnir, Portugal uprkos lošoj igri u prvoj rundi je drugi sa 17,4 a Španci su treći sa 17,1 odsto šanse, Dalje svima padaju šanse pa je Belgija četvrti favorit sa 9,3 odsto, Holandija ima 6,8, a Engleska koju su kladionice stavile na prvo mjesto je tek šesta sa 5,8 odsto šanse. Zatim slijedi Italija sa 5,6 odsto, pa Nijemci, Hrvati i Švajcarci zatvaraju top 10.

Što se tiče prolaska grupe Srbiji se daje 5 odsto da bude prva, 32 odsto da bude druga, 29 odsto da bude treća i 35 odsto da bude četvrta što praktično znači da imaju najveće šanse da ispadnu sa prvenstva! Slovencima se daje manje šanse nego Srbiji da bude na drugom mjestu, ali veće da budu treći (35 odsto), dok se Dancima daje 34 odsto šanse da budu drugi, 31 da budu treći i 25 da budu četvrti,. Englezi sa 79 odsto da budu prvi su svakako prvi favoriti grupe.

(MONDO)

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:19
Nikola Milenković: Ko je spremniji, Tadić ili Rajković?
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC