• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fejnord predstavio novi grb, možete li uočiti ČETIRI razlike u odnosu na stari? (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Holandski velikan pohvalio se novim izgledom klupskog grba.

 Fejnord predstavio novi grb Izvor: Screenshot

Holandski Fejnord postao je predmet ismijavanja na internetu nakon što je predstavio svoj novi klupski grb. Navijači su imali poteškoća da uoče promjene na logotipu, koji na prvi pogled izgleda identično prethodnom - a možda i na drugi pogled, takođe.

Tim iz Eredivizije ulazi u novu eru nakon što je Arne Slot ovog ljeta otišao i postao novi menadžer Liverpula. Navijači na internetu su se šalili da dizajner novog klupskog grba zaslužuje povišicu zbog sićušnih detalja koji su izmijenjeni.

Klub iz Roterdama je posljednji put promijenio svoj grb 2009. godine, sve do nedavnih promjena. Četiri aspekta logotipa su izmijenjena, iako nisu odmah uočljivi bez bližeg pregleda.

Svaku od četiri promjene opisao je "Dejli mejl". Prva je da su slova "Feyenoord Rotterdam" na vrhu i dnu grba pomjerena bliže jedno drugom. Jedna od očiglednijih izmjena je da je crveni dio grba malo posvijetljen.

Zlatna ivica između novog posvijetljenog crvenog i bijelog dijela je takođe uklonjena. Konačno, "F" u centru grba je povećano i pomjereno kako bi bilo tačno u sredini. Čak i sa ovim promjenama, postoji vrlo mala razlika između prethodnog dizajna i novog.

Holandski tim ulazi u sezonu 2024/25 sa novim menadžerom, ali su potvrdili da se grb neće pojaviti na opremi do sljedeće sezone.

Izvor: Orange Pictures/Shutterstock

KAKO SU REAGOVALI NAVIJAČI?

Društvene mreže su pune navijača koji ismijavaju novi grb od trenutka kada je predstavljen. Jedan korisnik X-a (bivšeg Twittera) je rekao: "Neko je bio konsultovan, sastajao se i bio plaćen mjesecima da bi smislio ovo. Nevjerovatno."

Drugi su sugerisali da je dizajner bio preplaćen za minimalan rad na grbu: "Smiješno je što su vjerovatno platili grafičkim dizajnerima hiljade." Taj osjećaj je ponovio još jedan korisnik, koji je dodao: "Grafički dizajner: To će biti milion evra!"

Nakon poređenja sa poznatom promjenom japanske zastave 1999. godine, kada je nacionalni tim malo posvijetlio crveni krug u sredini bijele pozadine, jedan navijač je izjavio: "Molim vas, prosvijetlite me kada vidite promjenu jer ja ovdje ništa ne vidim."

Iako su ismijani zbog svog suptilnog pristupa dizajniranju novog grba, rukovodioci Fejnorda mogu biti spokojni činjenicom da nisu napravili drastične promjene i bili kritikovani zbog potpunog uništenja logotipa. Debi novog grba za sezonu 2025/26 će biti teško primijetiti, a većina ne bi bila u stanju da uoči razliku bez njegovog predstavljanja.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC